Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Με αμαυρώνουν γιατί δεν μπορούν να πλήξουν το σύζυγό μου [pics]

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Με αμαυρώνουν γιατί δεν μπορούν να πλήξουν το σύζυγό μου [pics]
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση σε όσους τη στοχοποιούν, στη σκιά και της επίθεσης με γκαζάκια έξω από την επιχείρησή της στου Ψυρρή στις 12 Φεβρουαρίου, έδωσε – σύμφωνα με το ΣΚΑΪ- η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως επισήμανε το βράδυ της Πέμπτης (22.02.2018) η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, δεν θα κάτσει να της αμαυρώσει ο καθένας την πορεία της για να κάνει το κέφι του στην πολιτική, επειδή δεν μπορεί να βρει επιχειρήματα για να πλήξει το σύζυγό της.

Τόνισε ότι “οι άνθρωποι στην πολιτική πρέπει να σέβονται τις οικογένειες, γιατί μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα”, ενώ πρόσθεσε ότι η μόνη οδός για την αντιμετώπιση της στοχοποίησης είναι η δικαστική.

Η ομιλία της για την γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, συνιδρύτρια της εταιρείας Zeuss+Δione, μίλησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε απόψε η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών (EUW)-Ελληνικό Τμήμα στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

“Ως γυναίκα επιχειρηματίας που έχω δημιουργήσει μαζί με τη συνέταιρο μου, Δήμητρα Κολοτούρα την εταιρεία Zeuss+Δione το 2012 στην καρδιά της κρίσης, ελπίζω και εύχομαι να μπορέσω μεταφέροντας την εμπειρία μου να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες να κυνηγήσουν το όνειρό τους” ανέφερε η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Τόνισε επίσης ότι “υπάρχουν πολλές δυσκολίες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι στην επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και είναι κοινές για όλους ανεξαρτήτως φύλου. Αναφέρομαι ενδεικτικά στη δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότη, στην έλλειψη κεφαλαίων, στο θεσμικό πλαίσιο, στο ασταθές φορολογικό σύστημα και στην πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα σε διεθνές επίπεδο. Για τις γυναίκες δυστυχώς αυτό συμπληρώνεται και από τη δυσκολία να ισορροπήσουν μεταξύ των πολλών και διαφορετικών ρόλων τους αλλά και τις όποιες προκαταλήψεις εις βάρος τους που τείνουν όμως να εξαλειφθούν. Πιστεύω ότι όταν έχεις πάθος βρίσκεις τρόπους να συνδυάζεις, σίγουρα με κάποιες μικρές ή μεγαλύτερες θυσίες, όλα όσα είναι σημαντικά στη ζωή”.

Η βιωσιμότητα

Όπως ανέφερε στην ομιλία της, τα στοιχεία που είναι καθοριστικά για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο και την ελληνική περιφέρεια είναι πρώτα από όλα η βιωσιμότητα.

“Βιώσιμη είναι η ανάπτυξη που επιτρέπει να ικανοποιούνται οι ανάγκες του παρόντος δίχως όμως να υποθηκεύουμε τις συνθήκες του μέλλοντος. Η αναβίωση των τοπικών κοινοτήτων σε συνδυασμό με την αναβίωση παλιών τεχνικών είναι η κύρια αποστολή μας στην Zeus +Δione και ο ορισμός της βιωσιμότητας”.

Επίσης, όπως ανέφερε, καθοριστική είναι και η εκπαίδευση που είναι η διάδοση της γυναικείας τεχνογνωσίας μέσα από την αναβίωση της παράδοσης της τέχνης και των παραδοσιακών τεχνικών σε συνδυασμό με σύγχρονους τρόπους παραγωγής και σύγχρονες μεθόδους για την αύξηση της παραγωγικότητας.

Επιπλέον, όπως τόνισε, και η δικτύωση είναι καθοριστική για την ανάδειξη της σπουδαιότητας και της συνεισφοράς της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις