Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

“Η Μαρία ήταν ακόμη ένα θύμα bullying στα ελληνικά σχολεία” λέει η δικηγόρος της 22χρονης που μαχαίρωσε συμμαθήτριές της – Μεταφέρθηκε στο Δαφνί

Φωτό newsIT
Φωτό newsIT

– Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί θα παραμείνει όλο το Σαββατοκύριακο η 22χρονη Μαρία
– Η μαθήτρια το απόγευμα της Πέμπτης μαχαίρωσε συμμαθήτριές της στο ΕΠΑΛ στου Ρέντη
– Υποστηρίζει πως δεχόταν λεκτικές επιθέσεις
– Τι είπε στην Εισαγγελία κατά την απολογία της
– Αποκλειστικές δηλώσεις της δικηγόρου της στο newsIT

“Αυτή τη στιγμή το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η υγεία της Μαρίας, η οποία είναι ιδιαίτερα κλονισμένη. Η κοπέλα δεν κρατείται, είναι ελεύθερη, ωστόσο χρειάζεται ψυχιατρική παρακολούθηση γιατί έχει κλονιστεί η ψυχική της υγεία μετά από όλα αυτά τα περιστατικά. Η Μαρία ήταν ακόμη ένα θύμα bullying στα ελληνικά σχολεία “, δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsIT η δικηγόρος της 22χρονης, Γιάννα Παναγιοπούλου.

“Ευτυχώς που το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχε την τραγική κατάληξη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι συνθήκες που αντιμετώπισε την οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Ήρθε στο σημείο να επιτεθεί γιατί δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση, δεν άντεχε άλλο να είναι το θύμα αυτών των τραγικών συμπεριφορών που υπάρχουν στα περισσότερα σχολεία της χώρας”, πρόσθεσε η κ. Παναγοπούλου.

“Ήθελα να τις τραυματίσω και όχι να τις σκοτώσω, να βάλω φρένο ήταν ο μόνος τρόπος σε όλα αυτά που περνούσα μαρτυρικά και υπομονετικά κάθε μέρα στη Σχολή”, είπε χαρακτηριστικά η Μαρία, όπως μας ενημέρωσε η δικηγόρος της, κατά τη διάρκεια της απολογίας της στον Εισαγγελέα. “Η κατάστασή της ήταν τραγική. Έκλαιγε καθόλη τη διάρκεια της απολογίας της”, δήλωσε στο newsit, την Παρασκευή η δικηγόρος της.

Να τονίσουμε πως στη δίκη ο εισαγγελέας αφού λάβει το πόρισμα των ειδικών γιατρών θα αποφασίσει εάν η κοπέλα θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη ή αν θα χρειαστεί να νοσηλευτεί σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Κατηγορείται για πρόκληση επικινδυνων σωματικών βλαβών τετελεσμένων σε απόπειρα και κατ΄εξακολουθηση, για οπλοχρησία και οπλοφορία.

“Από τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο για να προστατεύσουμε την Μαρία και θα διαπιστωθεί αν θα παραμείνει η όχι στο Δαφνί”, προσθέτει η δικηγόρος της.

Τι λέει η 22χρονη

Πάντως, η ίδια ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα οτι η ζωή της είχε γίνει κόλαση επειδή την κορόιδευαν διαρκώς οι συμφοιτητές της.  “Δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν, μόνο τους φοβίσω και να τους τρομάξω” είπε η Μαρία. 

Τον ισχυρισμό αυτο επιβεβαίωσαν την Παρασκευή μαρτυρίες συμφοιτητών της κοπέλας η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν καραμπινάτο θύμα bullying. 

Οπως δήλωσε αποκλειστικά στο Newsit συμμαθήτρια και φίλη της Μαρίας “δεχόταν επιθέσεις, την κορόιδευαν και γελούσαν μαζί της. Παιδιά και από άλλα τμήματα και άλλες ειδικότητες, κυρίως αγόρια. Μου είχε πει οτι δεν ήθελε να συνεχίσει αλλά συνέχιζε για να στηρίξει οικονομικά τους γονείς της επειδή παίρνουμε λεφτά από τη σχολή για τα μαθήματα”. 

Από την πλευρά του ο πατέρας της 22χρονης Μαρίας, Γιώργος Κουσίδης δήλωσε στο Newsit “το παιδί το πείραζαν και το έβριζαν. Της έλεγαν τι ρούχα ειναι αυτά που φοράς; Είσαι γύφτισσα. Η κόρη μας ήταν ήσυχη και δε μιλούσε. Είχαμε πάει και στους καθηγητές να τους πούμε τι συμβαίνει. Την είχε δει και ψυχολόγος πέρυσι και μας είχε πει οτι όλα ειναι καλά και οτι μιλάει καλά. Δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα”.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε