Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μαρία Τσάλλα: Μέχρι το Λονδίνο είχε απλώσει «δίχτυα» η Ρωσίδα κατάσκοπος – Πώς τη «βοήθησε» η Ελλάδα

Μαρία Τσάλλα: Μέχρι το Λονδίνο είχε απλώσει «δίχτυα» η Ρωσίδα κατάσκοπος – Πώς τη «βοήθησε» η Ελλάδα

Μέχρι και το Λονδίνο είχε φτάσει η δράση της Ρωσίδας κατασκόπου, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας είναι αυτές που «ξεκλείδωσαν» τις κινήσεις της και ενημέρωσαν άμεσα την ΕΥΠ, η οποία με τη σειρά της ανακάλυψε τη διπλή ταυτότητα που είχε η «Μαρία Τσάλλα» στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, η Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίροβα είχε απλώσει τα «δίχτυα» της σε όλη την Ευρώπη και το «κουβάρι» της υπόθεσης με τη Ρωσίδα κατάσκοπο στο Παγκράτι άρχισε να ξετυλίγεται από τη Σλοβενία, τη Βρετανία, με αποτέλεσμα να ανακαλυφθεί η δράση της και στην Ελλάδα.

Στο Παγκράτι, η Ρωσίδα κατάσκοπος είχε ανοίξει μαγαζί με πλεκτά. Στη Σλοβενία, όμως, το ζευγάρι που συνελήφθη εργάζονταν ως μεσίτες ακινήτων. Όταν έγινε η σύλληψή τους, οι σλοβενικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις αντίστοιχες βρετανικές, αφού μεταξύ άλλων διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι, μαζί με ένα τρίτο πρόσωπο, έκανε πολλά ταξίδια στο Λονδίνο.

Το τρίτο πρόσωπο δεν είναι άλλο από τη «Μαρία Τσάλλα», η οποία έμπαινε στη Βρετανία χρησιμοποιώντας διαβατήριο από το Περού. Αλλά μετά, εμφάνιζε τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα από την Ελλάδα και παρουσίαζε τον εαυτό της ως Ελληνίδα υπήκοο, με το όνομα που είχε «ψαρέψει» από την παραχριστιανική αίρεση στη χώρα μας.

Οι βρετανικές Αρχές ερεύνησαν τις κινήσεις τόσο της Ρωσίδας κατασκόπου όσο και του ζευγαριού «μεσιτών» από τη Σλοβενία και ανακάλυψαν ότι το τρίτο πρόσωπο, που έκανε τα ταξίδια μαζί με το ζευγάρι, είχε στενές σχέσεις με την Ελλάδα.

Το κύκλωμα παράνομων «βρετανοποιήσεων»

Σύμφωνα με τη Real News, εκτιμάται ότι η «Μαρία Τσάλλα» ήθελε να στήσει ένα κύκλωμα παράνομων «βρετανοποιήσεων» στο Λονδίνο ώστε και άλλοι «συνάδελφοί» της να μπορούν να παίρνουν εύκολα τη βρετανική υπηκοότητα και να δρουν ανενόχλητοι σε όλη τη χώρα.

«Όλες αυτές οι κινήσεις, οι διεργασίες, αλλά και οι συνεργασίες των “κόκκινων σπουργιτιών”, όπως είναι η κωδική ονομασία αυτών των κατασκόπων, δείχνουν πως είχαν σκοπό να στήσουν ένα πανευρωπαϊκό κατασκοπευτικό δίκτυο υπέρ της Ρωσίας, με αιχμή του δόρατος την ευκολία κίνησής τους στα κράτη της ΕΕ, λόγω της υπηκοότητας που είχαν αποκτήσει, δηλαδή της σλοβενικής και της ελληνικής», δηλώνει στη Real News άνθρωπος με γνώση των ερευνών.

Γι’ αυτό και έχουν ενεργοποιηθεί σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων σε αυτό το κατασκοπευτικό θρίλερ, αφού η «Μαρία Τσάλλα» είχε χρησιμοποιήσει το διαβατήριό της από το Περού για να επισκεφτεί τη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

Αλλά το γεγονός ότι πήρε γρήγορα και εύκολα την ελληνική υπηκοότητα, τη βοήθησε να κυκλοφορεί ανενόχλητη σε όλη την Ευρώπη, αφού μπορούσε να μπαινοβγαίνει σε χώρες «αόρατη» από το Σένγκεν, χρησιμοποιώντας την ταυτότητά της.

«Από κάποια φάση και έπειτα, η Ρωσίδα κατάσκοπος είναι “αόρατη” στην ΕΕ, καθώς έχει ελληνική ταυτότητα. Πλέον, έγκειται στη στενή συνεργασία που έχουμε με ευρωπαϊκές υπηρεσίες ώστε να διερευνηθεί πού είχε ταξιδέψει [η “Μαρία Τσάλλα”], προφανώς σε μια προσπάθεια να στήσει ένα επίσης “αόρατο” δίκτυο πρακτόρων», τονίζουν πηγές στην εφημερίδα Real News.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις