Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μαρία Τσάλλα: Νεκρός ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο – Αποκάλυψη Live News

Μαρία Τσάλλα: Νεκρός ο δικηγόρος που  βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο – Αποκάλυψη Live News

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με τη δράση της «Μαρία Τσάλα» ή σωστότερα Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, της Ρωσίδας κατασκόπου που ήταν για αρκετό καιρό στην Ελλάδα.

Το δίκτυο πρακτόρων που ήταν δίπλα της λειτουργούσε, όπως φαίνεται, πολύ καλά, και ένας Αθηναίος δικηγόρος ρωσικής καταγωγής βοήθησε την Ρωσίδα κατάσκοπο αλλά τώρα είναι νεκρός.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Live News έκανε νέες αποκάλυψε σχετικά με το κατασκοπευτικό θρίλερ.

Υπήρχε ένας δικηγόρος όπου σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της Μαρίας Τσάλλα και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπος της.

Ο εν λόγω δικηγόρος έχει γραφείο στην Ιπποκράτους, έχει ρωσική καταγωγή και ανήκε σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος φαίνεται να έχει λειτουργήσει ως σύνδεσμός ανάμεσα στην Μαρία Τσάλλα με τον δικηγόρο από το Αλιβέρι και είναι φαίνεται να είναι φορολογικός αντιπρόσωπος σε άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από το πρώην Ανατολικό μπλοκ.

Ο δικηγόρος από την Αθηνά που φαίνεται να είναι το πρόσωπο – κλειδί στην ελληνοποίηση της κατασκόπου σήμερα είναι νεκρός, συγκεκριμένα πέθανε πριν από δύο χρόνια.

Η μητέρα της Μαρίας Τσάλλα – αυτή που επικαλείται η πράκτορας ως μητέρα – εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969 και έχει φύγει από τη ζωή το 2013, κι αποδεικνύεται ότι είχε ποινικές εμπλοκές και είχε φυλακιστεί.

Επίσης, τέσσερις με πέντε φορές τουλάχιστον την τελευταία 20ετία έχουν αναδειχθεί τέτοιους είδους κυκλώματα.

«Μας συστήθηκε ως Γαλλίδα» λέει συμμαθητής της από το φροντιστήριο

Η «Μαρία Τσάλλα» είχε καλά κρυμμένο το μυστικό της και κανείς από το περιβάλλον της δεν είχε υποψιαστεί το παραμικρό.

Ο Javi Labourt, ένας Αργεντίνος ο οποίος ζει στην Ελλάδα και ήταν συμμαθητής της το 2018 σε φροντιστήριο στο οποίο και οι δύο μάθαιναν ελληνικά μίλησε στο Live News για τη «σχέση» του με τη «Μαρία Τσάλλα».

Ο ίδιος προγράφει έναν άνθρωπο ντροπαλό και απόμακρο, με εμφανή την αγάπη της για τη φωτογραφία.

«Ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα καλλιτέχνης φωτογράφος. Ταξίδευε στην Ελλάδα, έβγαζε φωτογραφίες. Έβγαζε καλές φωτογραφίες, είχε μία πολύ καλή κάμερα. Όταν είσαι καλός φωτογράφος, επενδύεις χρήματα στον εξοπλισμό και αυτό είχε κάνει.

Προσπαθούσε να μάθει την γλώσσα αλλά δεν ήταν τόσο παρούσα στα μαθήματα. Ήταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν είχε πολλές συναναστροφές. Την καλούσαμε για φαγητό μαζί μας αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις. Δεν ήταν ανοιχτή για να γίνουμε φίλοι. Δεν ήταν καλόβολη, ανοιχτός χαρακτήρας όπως άλλοι συμμαθητές μου.

Ήταν περίπου στην ηλικία μου, 35 – 36 χρονών τότε. Ήταν αδύνατη, είχε κοντά μαλλιά. Δε θυμάμαι από που μας είχε πει ότι είχε έρθει. Νομίζω μας είχε πει ότι είχε έρθει από τη Γαλλία».

«Μου είπε ότι ήταν παιδί μεταναστών από τη Μόσχα»

 

«Εγώ γνώρισα την Μαρία Τσάλλα. Μια 35χρονη μικρομεσαία επιχειρηματία, παιδί μεταναστών από τη Μόσχα και ερασιτέχνη φωτογράφο. Μου πρότεινε να φτιάξει το πορτρέτο μου και απλά δέχτηκα». Αυτό λέει αποκλειστικά στο LIVE NEWS η νεαρή γυναίκα που πόζαρε μπροστά στην, όπως αποδείχθηκε, μυστική Ρωσίδα πράκτορα, Ίρινα Σμίρεβα.

«Το πιο σοκαριστικό είναι ότι πας για μια φωτογράφηση και δεν ξέρεις αν ο άλλος είναι κατάσκοπος, αν είναι ανώμαλος.. Αυτό είναι το σοκαριστικό. Εμένα μου τη σύστησε μια φίλη μου που πάλι είχε κάνει φωτογράφιση μαζί της, που πάλι της τη σύστησε κάποιος άλλος φωτογράφος. Και πάει λέγοντας».

Κάπως έτσι υπόγεια και μεθοδικά η Ρωσίδα κατάσκοπος είχε στήσει μια φιλήσυχη ζωή στην Ελλάδα με λιγοστούς φίλους. Έμενε στο νοίκι στο Παγκράτι, διατηρούσε ένα συνοικιακό μαγαζί με πλεκτά και είχε ως χόμπι τη φωτογραφία.

«Δε μιλούσε. Αγγλικά μιλούσε. Δεν μιλούσε πολύ. Τη δουλειά της έκανε. Συμπαθέστατη ήταν, γλυκύτατη ήταν».

Η Ρωσίδα φαίνεται πως μιλούσε άπταιστα πολλές γλώσσες. Τα ταξίδια της στο εξωτερικό έχουν μπει στο μικροσκόπιο καθώς με πλαστό διαβατήριο είχε ταξιδέψει την τελευταία πενταετία σε

Μεξικό, Περού, Σερβία, Μαυροβούνιο, Παρίσι, Κροατία και Ιταλία.

Η σχέση της με την Εύβοια

Η «Maria Τ.» είχε επιλέξει τον δήμο Αλιβερίου για να καταχωρηθεί στο δημοτολόγιό του. Μια περιοχή που της εξασφάλιζε όχι μόνο γρήγορη πρόσβαση στην Αθήνα αλλά και τη δυνατότητα να βγάλει με μεγαλύτερη ευκολία τα χαρτιά της στην Ελλάδα.

Ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος παραδέχτηκε εκ των υστέρων πως ήταν ο άνθρωπος που μεσολάβησε για να εγγραφεί η Ιρίνα Σμίρεβα στο δημοτολόγιο του δήμου Αλιβερίου παρά τις έντονες ενστάσεις της υπαλλήλου στον δήμο.

«Καταλαβαίνω ότι σε αυτή την ιστορία εγώ πιάστηκα «κότσος». Όταν έρχεται εδώ πέρα και εδώ είναι το φοβερό, βρίσκει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα με τους ξένους και ταυτόχρονα με τα δημοτολόγια και τα συναφή και συνειδητοποιώ σιγά – σιγά από χτες μέχρι σήμερα ότι δεν ήταν αυτό που νόμιζα στην αρχή».

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, είχε σφετεριστεί στοιχεία βρέφους που είχε φύγει από την ζωή πίσω στο μακρινό 1991.

«Έκανα ενδελεχή έρευνα που διήρκησε ένα μήνα. Η εν λόγω κυρία ήρθε έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγγραφεί στο δημοτολόγιο. Είχε και ληξιαρχική πράξη. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να αναλύουμε την γνησιότητα, όταν η ίδια η αστυνομία δεν μπόρεσε να το κάνει», ανέφερε υπάλληλος στον δήμο Κύμης του Αλεβερίου.

Άπαντες στην Εύβοια δηλώνουν άγνοια, το ίδιο και η σύζυγος του δικηγόρου που μεσολάβησε… η οποία μάλιστα φιλοξένησε την Ρωσίδα κατάσκοπο στο Αλιβέρι.

«Εδώ είναι το θέμα τώρα. Η γυναίκα μου, μου είπε σε μια συνδιάλεξη που είχα μαζί της, ότι είχε υπογράψει μια δήλωση. Δεν τη θυμάμαι αυτή τη δήλωση. Αλλά για να το θυμάται η γυναίκα μου είναι πιθανό», σημείωσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, δικηγόρος.

Στην Ελλάδα, η 35χρονη διατηρούσε σχέση με ακαδημαϊκό ο οποίος φαίνεται να μην γνώριζε τίποτα για την πραγματική ταυτότητα της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις