Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαριάννα Τόλη: Πότε θα γίνει η κηδεία της

Μαριάννα Τόλη: Πότε θα γίνει η κηδεία της

Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να πουν το τελευταίο “αντίο” στη Μαριάννα Τόλη, συγγενείς και φίλοι της.

Η Μαριάννα Τόλη έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (29.12.2018), ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Οι σπουδές και η Επίδαυρος

Η Μαριάννα Τόλη σπούδασε ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι στην Αμερική και στη συνέχεια κλασσικό και μοντέρνο χορό στο Λονδίνο. Στην χώρα μας ακολούθησε κλασσικό τραγούδι και τελείωσε την δραματική σχολή του Εθνικού. Ξεκίνησε την καριέρα της συμμετέχοντας στη “Λυσιστράτη” στην Επίδαυρο.

Εκτός από ηθοποιός η Μαριάννα Τόλη ήταν και εξαιρετική τραγουδίστρια με πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Μεγαλύτερη στιγμή η συμμετοχή στη Eurovision με το τραγούδι “Μάθημα Σολφέζ” του Γιώργου Χατζηνάσιου, πλαισιωμένη από τον Πασχάλη, τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς και την Μπέσυ Αργυράκη. Είχε αξιοσημείωτη παρουσία στη δισκογραφία με τα τραγούδια “πάμε για δουλειά”, “ζητάς”, “μόνο με την αγάπη μας” “τι τα θες τώρα”, “πεθαίνω” και “η τελετή” να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

Ακόμη έπαιξε σε πολλά μιούζικαλ με σημαντικότερα από αυτά το “Άννυ”, “Ίρμα”, “Σικάγο”, ενώ υπήρξε η αντικαταστάτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο “Εβίτα”. Η Μαριάννα Τόλη είχε συμμετοχή και στον κινηματογράφο καθώς πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Γλυκιά ζωή» του Μιχάλη Κακογιάννη και «Ρόδινα ακρογιάλια» του Ευθύμιου Χατζή.

Τεράστια επιτυχία γνώρισε και στον τομέα της διαφήμισης σε μια εποχή που η ελληνική τηλεόραση δεν είχε καλά καλά ανθίσει, τα διαφημιστικά σποτ στα οποία πρωταγωνίστησε άφησαν εποχή. Η ερώτηση “Μαριάννα τι γίνεται στο Αιγαίο;” έχει μείνει ανεξίτηλη στον χρόνο, ενώ αποτέλεσε μια από τις πρώτες διαφημίσεις που “άφησαν” ένα τόσο γνώριμο σλόγκαν.

Την περίοδο 2001-2003 ήταν διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού, ενώ το 2005 πρωταγωνίστησε σε παγκόσμια πρώτη στο έργο του Τενεσί Γουίλιαμς «Η κυρία Στόουν». Επίσης, για τρία χρόνια είχε εκπομπή στη ΝΕΤ με τίτλο «Μουσικές Μεταμφιέσεις», ενώ παλιότερα παρουσίαζε μαζί με τον Βασίλη Τσιβιλίκα την εκπομπή για παιδιά με τίτλο “ο φίλος μας ο κ.ο.κ”.

Πολυπράγμων άνθρωπος και πάντα ανήσυχο πνεύμα είχε μεταφράσει βιβλία και είχε γράψει αμέτρητους στίχους για τα παιδικά βιβλία που είχε ανεβάσει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις