Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μαριάννα Τόλη: “Τι γίνεται στο Αιγαίο”; Οι διαφημίσεις που άφησαν εποχή – video

Μαριάννα Τόλη
Φωτογραφία από: Youtube

Η Μαριάννα Τόλη έγραψε την δική της ιστορία στο καλλιτεχνικό στερέωμα του τόπου, αλλά και στο διαφημιστικό, με τις διαφημίσεις της να αφήνουν εποχή.

Μαριάννα τι γίνεται στο Αιγαίο“; Μια ερώτηση, μια ιστορία. Οι διαφημίσεις στις οποίες πρωταγωνίστηκε επί σειρά ετών η Μαριάννα Τόλη, έχουν μείνει στην ιστορία.

Η Μαριάννα Τόλη πέθανε σκορπώντας θλίψη στους συγγενείς, τους φίλους και τους αναρίθμητους θαυμαστές της. Η πορεία, άλλωστε, που ε΄πιχε διαγράψει στον χώρο του θεάματος ήταν πραγματικά “μεγάλη”.

Μετά από σπουδές σε Αγγλία και Αμερική, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ακολούθησε κλασικό τραγούδι και τέλειωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού, ενώ άρχισε την καριέρα της συμμετέχοντας στη «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο.

Είχε αρκετές δισκογραφικές επιτυχίες, ενώ το 1977 πήρε μέρος στη Γιουροβίζιον με το «Μάθημα Σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου. Έπαιξε σε πολλά μιούζικαλ, όπως στα «Άννυ», «Ίρμα», «Σικάγο», υπήρξε δε η αντικαταστάτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο «Εβίτα». Επίσης πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Γλυκιά ζωή» του Μιχάλη Κακογιάννη και «Ρόδινα ακρογιάλια» του Ευθύμιου Χατζή.

Την περίοδο 2001-2003 ήταν διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού, ενώ το 2005 πρωταγωνίστησε σε παγκόσμια πρώτη στο έργο του Τενεσί Γουίλιαμς «Η κυρία Στόουν». Επίσης, για τρία χρόνια είχε εκπομπή στη ΝΕΤ με τίτλο «Μουσικές Μεταμφιέσεις». Επιπλέον, είχε μεταφράσει βιβλία και είχε γράψει αμέτρητους στίχους για τα παιδικά έργα που είχε ανεβάσει.

Click4more: Το “μάθημα σολφέζ” και οι μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες της Μαριάννας Τόλη

Είχε όμως και μεγάλες επιτυχίες στον τομέα των διαφημιστικών μηνυμάτων. Σε μια εποχή που η διαφήμιση στην ελληνική τηλεόραση δεν είχε καλά – καλά “ανθίσει”, τα διαφημιστικά σποτ στα οποία πρωταγωνίστησε η Μαριάννα Τόλη για τα υφάσματα Αιγαίον, έγραψαν την δική τους ιστορία.

Η ερώτηση “Μαριάννα τι γίνεται στο Αιγαίο;” έχει μείνει ανεξίτηλη στον χρόνο, ενώ αποτέλεσε μια από τις πρώτες διαφημίσεις που “άφησαν” ένα τόσο γνώριμο σλόγκαν.

Δείτε τις διαφημίσεις που είχε κάνει η Μαριάννα Τόλη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις