Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: Καθήλωσε ως Μαρία Κάλλας στη λαμπερή παράσταση της Λυρικής

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: Καθήλωσε ως Μαρία Κάλλας στη λαμπερή παράσταση της Λυρικής
ΑΠΕ ΜΠΕ

Μάγεψε το αθηναϊκό κοινό η Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Η παγκοσμίου φήμης περφόρμερ και εικαστικός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Οι επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας». Πρόκειται για μία διεθνή συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τις Όπερες του Βερολίνου, της Βαυαρίας, του Παρισιού και της Νάπολης.

«Για πάνω από 25 χρόνια ήθελα να δημιουργήσω ένα έργο για τη ζωή και την τέχνη της Μαρίας Κάλλας», εξομολογήθηκε η Μαρίνα Αμπράμοβιτς, σημειώνοντας ότι «η παράσταση αποτελεί ένα όνειρο ζωής για μένα».

Το νέο φιλόδοξο πρότζεκτ όπερας της ιέρειας της performance art Μαρίνας Αμπράμοβιτς για την απόλυτη ντίβα Μαρία Κάλλας, με τίτλο «7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας», υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σε επτά μικρού μήκους ταινίες και μαζί με τον Ουίλλεμ Νταφόε, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα πεθάνει επτά φορές, και στο τέλος της παράστασης, με τον αληθινό θάνατο της Μαρίας Κάλλας στο Παρίσι το 1977, θα βρεθεί στη σκηνή παίζοντας τον εαυτό της.

«Πάντα με γοήτευε η προσωπικότητα, η ζωή, ακόμα και ο θάνατος της Μαρίας Κάλλας. Όπως πολλές από τις ηρωίδες της όπερας που δημιούργησε επί σκηνής, έτσι και η ίδια πέθανε από αγάπη. Πέθανε από μια ραγισμένη καρδιά», υπογραμμίζει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς.

Η παράσταση είναι μία συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, τη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, την Εθνική Όπερα του Παρισιού και το Θέατρο Σαν Κάρλο της Νάπολης.

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις