Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Μαρίνα Ελευθερουδάκη: Στη φυλακή για λιγότερο από 15.000 ευρώ – Ήξερε ότι πλησίαζε η ώρα της σύλληψης

Μαρίνα Ελευθερουδάκη: Στη φυλακή για λιγότερο από 15.000 ευρώ – Ήξερε ότι πλησίαζε η ώρα της σύλληψης

Την τελευταία πενταετία, η Μαρίνα Ελευθερουδάκη, γνώριζε ότι κάποια στιγμή θα χτυπήσει η πόρτα του σπιτιού της στο Παλαιό Ψυχικό και ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, θα της ζητούσαν να τους ακολουθήσει στη ΓΑΔΑ.

Ήξερε ότι με 22 καταδικαστικές αποφάσεις, η φυλακή ήταν μονόδρομος καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για να εξαγοραστεί η ποινή της.

Έτσι, όταν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αστυνομικοί του Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, έφθασαν στο ακριβότερο προάστιο της Αθήνας και τη «μπλόκαραν» στην οδό Διαμαντοπούλου, η 64χρονη, τους ακολούθησε αμίλητη και βυθισμένη σε έναν απέραντο ωκεανό απελπισίας

Ούτε, όταν ο δικηγόρος της, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, της ανακοίνωσε ότι απαιτούνται κάτι λιγότερο από 15.000 για να εξαγοράσει την ποινή της, αντέδρασε.

Έδειχνε απαθής, χαμένη στον δικό της μοναχικό κόσμο και υποταγμένη στη μοίρα που της έδειχνε το κελί της φυλακής, αφού ήξερε καλά ότι τα χρήματα, ήταν αδύνατο να συγκεντρωθούν.

Μόνη της ελπίδα, να γίνει διακανονισμός.

Το ποσό, να «σπάσει» σε δόσεις και να αποπληρωθεί -με τη βοήθεια των λιγοστών φίλων- σε βάθος χρόνου και έτσι η 64χρονη, να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της.

Ένα ακίνητο, που στην ουσία την φιλοξενεί, μέχρι να αποκτήσει νέο ιδιοκτήτη καθώς όλη η περιουσία έχει κατασχεθεί και είναι θέμα χρόνου να αλλάξει χέρια και να γίνει και τυπικά η έξωση της.

Η σύλληψη

Η τελευταία πράξη του δράματος, για την 64χρονη γόνο της γνωστής αθηναϊκής οικογένειας , παίχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Παλαιό Ψυχικό.

Το «μπλόκο», έγινε την ώρα που η Μαρίνα Ελευθερουδάκη, διέσχιζε την οδό Διαμαντοπούλου.

Πληροφορίες του newsit.gr, λένε πως το κλιμάκιο των αστυνομικών του Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, την παρακολουθούσε ημέρες μέχρι να προχωρήσουν στη σύλληψη της καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα για 22 ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις για αδικήματα που αφορούν σε: Παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη καταβολή εργατικών εισφορών με συνολική ποινή φυλάκισης 24 έτη και 11 μήνες και συνολική χρηματική ποινή 38.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ: «Η ανωτέρω συλληφθείσα τυγχάνει επιχειρηματίας ως συνιδιοκτήτρια εκδοτικού οίκου και αλυσίδας βιβλιοπωλείων στην περιοχή των Αθηνών εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της εν λόγω επιχείρησης, δεν κατέβαλλε έγκαιρα τις δεδουλευμένες αποδοχές των υπαλλήλων καθώς και τις προβλεπόμενες εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς ΙΚΑ Και και εισφορές ασφάλισης των εργαζομένων».

Φυλακή 

Χθες το πρωί, η κυρία Ελευθερουδάκη, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου αποφασίστηκε η φυλάκισή της στο σωφρονιστικό κατάστημα Ελαιώνα Θηβών προκειμένου να εκτίσει την ποινή της.

Η μεταγωγή της αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από τη στιγμή της σύλληψης της, οι ώρες στο κελί των κρατητηρίων του 7ου ορόφου κύλησαν ήρεμα.  

Η 64χρονη, αμίλητη και σκεπτική, περίμενε μετά την κράτηση της, να περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας ενώ μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, στο άκουσμα ότι πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή παράμεινε ψύχραιμη.

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, η μοναδική επίσκεψη που δέχθηκε ήταν από τον δικηγόρο της.

Κανένα από τα παιδιά της, όπως λένε οι πληροφορίες, δεν μετέβη στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας να τη δει, μετά από προτροπή του νομικού υπερασπιστή της, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι ακραίες συγκινησιακές καταστάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ψυχολογικό αδιέξοδο την κρατούμενη.

Η Μαρίνα Ελευθερουδάκη, θα πάρει τον δρόμο για τον Ελαιώνα Θηβών, όπου έχει αποφασιστεί με βάση το φυλακιστήριο και μέσα στις επόμενες ημέρες ο δικηγόρος της θα κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες με σκοπό την δοσοποίηση του ποσού για την εξαγορά της ποινής. 

Μάλιστα αναζητούνται όλες οι πιθανές λύσεις ακόμη και αυτή της κοινωνικής εργασίας έτσι ώστε η 64χρονη, να βγει όσο το δυνατόν συντομότερα από τη φυλακή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις