Ελλάδα

Μαρινέλλα: Η επιθυμία της οικογένειας για την κηδεία της μεγάλης ντίβας – Σε στενό κύκλο η ταφή της

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της μέχρι τις 13:00 - Στις 14:00 και στη Μητρόπολη Αθηνών το «τελευταίο αντίο»

Τεράστιο το κενό που αφήνει πίσω της η μεγάλη Κυρία του ελληνικού πενταγράμμου, Μαρινέλλα. Οι αγαπημένοι της αναμένεται να την αποχαιρετήσουν την Τρίτη (31.03.2026) στην Μητρόπολη Αθηνών, με την σορό να τίθεται και σε λαϊκό προσκύνημα.

Αν και η ταφή της Μαρινέλλας θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, οι θαυμαστές της θα μπορούν να την αποχαιρετήσουν από τις 08:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Παναγίας Γοργοεπηκόου και Αγίου Ελευθερίου. Το λαϊκό προσκύνημα θα ολοκληρωθεί στις 13:00 όπου η σορός της μεγάλης ντίβας θα μεταφερθεί στην Μητρόπολη Αθηνών για την εξόδιο ακολουθία.

Η Μαρινέλλα έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (28.03.2026) στο σπίτι της, από λοίμωξη ενώ προσπαθούσε ακόμα να ξεπεράσει το σοβαρό εγκεφαλικό που υπέστη τον Σεπτέμβριο του 2024 ενώ τραγουδούσε στο Ηρώδειο.

Σε ανακοίνωση που έβγαλε η οικογένεια της, η κηδεία της θα γίνει στις 14:00 ενώ η ταφή σε στενό κύκλο.

Αντί στεφάνων, ζητείται να γίνουν δωρεές στη «Φλόγα», τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια».

«Την πολυαγαπημένη μας Μαρινέλλα αποχαιρετούμε την Τρίτη 31 Μαρτίου και ώρα 14:00, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών. Η σορός της θα βρίσκεται για προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου από τις 08:00 έως τις 13:00.

Η ταφή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Παράκληση, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στη “Φλόγα”, Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια», αναφέρει η ανακοίνωση.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ / MARINELLA (@marinelladiva)

Η Κυριακή Παπαδοπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαΐου 1938, ως το τέταρτο και νεότερο παιδί της οικογένειάς της, με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη.

Η οικογένεια της δεν της έκοψε τα φτερά, αναγνωρίζοντας το μοναδικό της ταλέντο, και γρήγορα η Μαρινέλλα διέπρεψε στην μουσική σκηνή.

Υπήρξε πρωτοπόρος στο είδος της, μιας και ήταν η πρώτη που σηκώθηκε από την καρέκλα. Δοκίμασε τις δυνατότητες της, άνοιξε νέους ορίζοντες στο ελληνικό τραγούδι και άφησε τεράστια παρακαταθήκη πίσω της.

Μέσα σε μία πορεία άνω των 60 χρόνων, κατάφερε να σημαδέψει ανεξίτηλα το ελληνικό τραγούδι.

Οι θαυμαστές της, άνθρωποι από την πολιτική σκηνή και συνάδελφοι της την αποχαιρετούν με συγκίνηση, τιμώντας μια ερμηνεύτρια που συνδέθηκε όσο λίγες με την ιστορία και την εξέλιξη της μουσικής στην Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη Γαύδο παραμένουν αποκλεισμένοι οι μαθητές από τη Βούλα - Ίσως επιστρέψουν με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
«Μέσα από τη δική μας δοκιμασία, η οποία προφανώς έχει ημερομηνία λήξεως, αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο η απομόνωση που βιώνουν αυτά τα νησιά» είπε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας
Στη Γαύδο παραμένουν αποκλεισμένοι οι μαθητές από τη Βούλα – Ίσως επιστρέψουν με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
Προ των πυλών 48ωρη κακοκαιρία που φέρνει καταιγίδες και ανέμους 9 μποφόρ – Οι 15 περιοχές που θα βρεθούν στο «κόκκινο»
Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται το βράδυ της Τρίτης και θα εξασθενήσουν από την Πέμπτη - Η Πρωταπριλιά η πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας
Καταιγίδες