Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μάριος Παπαγεωργίου: Ποινική δίωξη στον ξάδελφο της μητέρας του – Το χρονικό της υπόθεσης και οι πυροβολισμοί [vids]

Μάριος Παπαγεωργίου: Ποινική δίωξη στον ξάδελφο της μητέρας του – Το χρονικό της υπόθεσης και οι πυροβολισμοί [vids]

– Η υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου μοιάζει με τραγωδία δίχως τέλος
– Ποινική δίωξη στον πιστολέρο του Εφετείου
– Ο ξάδελφος της μητέρας του άνοιξε ξαφνικά πυρ ενώ μιλούσε στους δημοσιογράφους
– Σοκαρισμένοι όλοι όσοι ήταν εκεί καλύφθηκαν για να σωθούν
– Πήρε αναβολή η δίκη της υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Για τέσσερα πλημμελήματα διώκεται ο 44χρονος ξάδελφος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργιου ο οποίος άνοιξε πυρ χθες στο Εφετείο της Αθήνας μετά την αναβολή της δίκης. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες των άσκοπων πυροβολισμών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αντίστασης. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο.

Ήταν μια μεγάλη αδικία. Μας αδίκησαν. Υπάρχει ατιμωρησία”, ήταν τα λόγια του θείου του Μάριου, που πυροβόλησε στον αέρα, έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο χθες (12.05.2017) το πρωί.  Όπως είπε στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon: “Δεν ήθελα να κάνω σε κανέναν κακό…. Είχα αφήσει έξω το όπλο. Είχα μία ξαδέρφη και της έδινα την τσάντα μου, η ξαδέρφη μου δεν ήξερε τι είχε μέσα, δεν γνώριζε κανείς τίποτα, μόνο εγώ”, προσθέτοντας πως το όπλο ήταν δικό του, αλλά δεν έχει άδεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο δράστης είπε στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής: “Ήθελα να φοβίσω αυτούς που δολοφόνησαν τον Μάριο, ώστε να αποκαλύψουν, επιτέλους, πού τον έχουν θάψει. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο πυροβόλησα στον αέρα”. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να βρει το πτώμα του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια». Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, ο δράστης είπε ότι «αυτοί οι πυροβολισμοί ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα αναβολή της δίκης» αυτής της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο ξάδελφος της μητέρας του Μάριου πλησίασε τις τηλεοπτικές κάμερες, στάθηκε μπροστά στο μικρόφωνα για να μιλήσει και την ώρα που έλεγε: “Αισθάνομαι ότι θα γεράσουμε και δεν θα τον βρούμε (…) Ζητάει η μεγάλη μάνα μας να τον πάμε εκεί που πρέπει κι εμείς δεν μπορούμε να τον βρούμε γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια. Τα λαμόγια είναι παντού και γύρω μας. Ο Θεός όμως έχει άλλη γνώμη“, έβγαλε ένα όπλο το σήκωσε ψηλά και το άδειασε πυροβολώντας στον αέρα.

Νωρίτερα ο άνδρας βρισκόταν μαζί με συγγενείς και φίλους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο κρατώντας φωτογραφίες του Μάριου και πανό στα οποία έγραφαν “δολοφόνοι που έχετε πετάξει το Μάριο“.

Λίγο πριν η μητέρα του Μάριου, η οποία δίνει ένα μεγάλο αγώνα για να βρει το πτώμα του παιδιού της, κλαίγοντας, είχε ζητήσει τη βοήθεια όποιου γνωρίζει. “Παρακαλώ όποιον ξέρει να μας πει που βρίσκεται το πτώμα του παιδιού μου, τίποτα άλλο“, είπε.

Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου 2018 λόγω κωλύματος της υπεράσπισης. Η δίκη αναβάλλεται για τρίτη φορά.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ένας 73χρονος φίλος της οικογένειας Παπαγεωργίου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης ενώ κάθειρξη 18 ετών έχει επιβληθεί στη σύζυγό του.

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος ,που σύμφωνα με την κατηγορία ,έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου και της ζητούσε λίτρα. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν, πρωτόδικα και σε ακόμη τέσσερα άτομα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 9 Αυγούστου του 2012 όταν χάθηκαν τα ίχνη του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου. Εκείνη την ημέρα, ο νεαρός άνδρας είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο. Την επομένη τα ξημερώματα, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η γυναίκα δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο άνθρωπος στον οποίο στράφηκε για βοήθεια θα κατηγορούνταν αργότερα ως ο “εγκέφαλος” της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.

Μέχρι τις 17 Αυγούστου, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση του 26χρονου στην αστυνομία, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ήταν σε συνεχή επαφή με τους απαγωγείς του παιδιού της και τη διαβεβαίωναν πως ήταν ζωντανός, αλλά θα τον άφηναν ελεύθερο μόνο όταν θα τους έδινε τα λύτρα.

Ο 73χρονος, βασικός κατηγορούμενος για την απαγωγή, επιχειρούσε να την καθησυχάσει, λέγοντάς της πως έκανε έρευνες για να βρει τον Μάριο. “Διαφήμιζε” μάλιστα πως είχε διασυνδέσεις με μυστικές, εγχώριες και ξένες, υπηρεσίες.

Τελικά, τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος και αφού η μητέρα του Μάριου είχε απευθυνθεί και στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”. Τότε, είχε εντοπιστεί μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου Παπαγεωργίου και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον 26χρονο. Το πτώμα του, όμως, ακόμη και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ/ Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε