Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μαρκόπουλο: «Παιδικό παιχνίδι» το όπλο του μαθητή που συνελήφθη στο σχολείο

Μαρκόπουλο: «Παιδικό παιχνίδι» το όπλο του μαθητή που συνελήφθη στο σχολείο

«Ήταν ένα παιδικό παιχνίδι με πλαστικές σφαίρες» λέει στο newsit.gr o πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ στο Μαρκόπουλο για τον μαθητή που συνελήφθη επειδή πυροβόλησε καθηγητή του με αεροβόλο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 17χρονος μαθητής ΕΠΑΛ από το Μαρκόπουλο, πυροβόλησε τον καθηγητή του με αεροβόλο το πρωί της Παρασκευής (26.05.2023) και συνελήφθη.

Ο πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Δημήτρης Ελεύθερας, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει χαρακτηριστικά «εγώ έμαθα ότι ο17χρονος είχε ένα παιδικό παιχνίδι με πλαστικές σφαίρες. Καταρχήν δεν είναι πυροβόλο, ούτε αεροβόλο. Είναι ένα παιδικό παιχνίδι. Το μεμπτό είναι ότι το έφερε στο σχολείο αλλά δεν είναι κάτι επικίνδυνο, ούτε τραυμάτισε τον καθηγητή. Μίλησα με το παιδί, με τους καθηγητές, με την διευθύντρια, μόλις άκουσα το περιστατικό. Πάνω από το παντελόνι του καθηγητή του έσκασαν 1 με 2 πλαστικές σφαίρες αλλά δεν είναι κάτι που σε τραυματίζει. Το παιδί παρόλα αυτά τιμωρήθηκε με δύο μέρες αποβολή και έγινε σύλλογος στο σχολείο».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Δεν έκανε κανένας μήνυση, συνελήφθη ο μαθητής αυτεπάγγελτα. Η διευθύντρια αρχικά νόμιζε ότι ήταν κάτι επικίνδυνο και κάλεσε την αστυνομία, ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά δεν έγινε μήνυση. Τα παιδιά έχουν εξετάσεις τώρα, έγινε πριν μπουν να γράψουν. Είναι κάτι αμελητέο, είναι ένα παιδί που έκανε μια απερισκεψία με ένα ψεύτικο όπλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλω να δικαιολογήσω το παιδί για την πράξη του».

Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό πόδι, πήγε στη συνέχεια στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού προκειμένου να καταθέσει, ενώ δεν επιθυμούσε να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Ο 17χρονος αναμένεται να οδηγηθεί, σήμερα, στον εισαγγελέα, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς του, οι οποίοι μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις