Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη Ελληνοαμερικανίδα για την οποία υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Ισπανία ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη Ελληνοαμερικανίδα για την οποία υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Ισπανία ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης

Αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων συνέλαβαν στο Μαρκόπουλο μια Ελληνοαμερικανίδα, για την οποία υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Ισπανίας για τα αδικήματα της απάτης, της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η Αστυνομία ανέφερε ότι η Ελληνοαμερικανίδα που συνελήφθη στο Μαρκόπουλο ήταν – σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της Ισπανίας – ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης και είχε στήσει μεγάλο κύκλωμα απάτης στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου.

Είχαν δράση σε πολλές χώρες

Η Ελληνοαμερικανίδα που συνελήφθη στο Μαρκόπουλο φέρεται να εκμεταλλευόταν την διπλή υπηκοότητά της (ελληνική και αμερικανική) και έστηνε με τους συνεργάτες της εικονικές εταιρείες αγνώστων δραστηριοτήτων στην Ισπανία.

Στη συνέχεια η κατηγορούμενη και οι συνεργοί τους, που φέρονταν ως στελέχη των επιχειρήσεων – μαϊμού που έστηναν, άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ, τους οποίους χρησιμοποιούσαν στις απάτες που έκαναν όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Με τις τραπεζικές κάρτες που απέκτησε η Ελληνοαμερικανίδα έκανε συναλλαγές σε διάφορες χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Δανία, Αυστρία και Ουκρανία) από τις οποίες η κατηγορούμενη φέρεται να έβγαλε τουλάχιστον 2,1 εκ. ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις