Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μαρούσι: Σοκαριστικές εικόνες από την επίθεση αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών μέσα στον κόσμο!

Μαρούσι: Σοκαριστικές εικόνες από την επίθεση αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών μέσα στον κόσμο!
ΦΩΤΟ Alpha

Νέα πλάνα από την κατάμεστη περιοχή του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, η οποία το μεσημέρι της Κυριακής (22.12.2019) μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.
Αντιεξουσιαστές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μέσα στον κόσμο που έκανε αμέριμνος τη βόλτα του στη χριστουγεννιάτικη αγορά.
Χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα κατέκλυσαν τον χώρο.
Σπασμένες βιτρίνες, πολίτες έτρεχαν να γλιτώσουν και γονείς να προφυλάξουν τα παιδιά τους.

Νέες φωτογραφίες και βίντεο αποκαλύπτουν την κλίμακα των στιγμών τρόμου και πανικού που έζησαν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (22.12.2019) στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, και με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά, λόγω εορταστικού ωραρίου.

Η επιχείρηση… επανακατάληψης της έπαυλης Κουβέλου, νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, από αντιεξουσιαστές, δεν στέφθηκε από επιτυχία και στη συνέχεια η ίδια ομάδα με κράνη και ρόπαλα επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Ο τόπος γέμισε καπνούς και δακρυγόνα, γυαλιά από σπασμένες βιτρίνες να πέφτουν στον πεζόδρομο και πολίτες έτρεχαν να γλιτώσουν, ακούγοντας να σκάνε χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Όλα συνέβησαν μέρα – μεσημέρι Κυριακής και μάλιστα… με ανοιχτά καταστήματα! Οι συμπλοκές αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς στο Μαρούσι προκάλεσαν σοκ, με αποπνικτική την ατμόσφαιρα και γονείς με παιδιά που βρίσκονταν στους εμπορικούς δρόμους να τρέχουν έντρομοι να προφυλαχθούν!

Στην οδό Ερμού στο Μαρούσι, οι αντιεξουσιαστές που αποχωρούσαν από την συγκέντρωση που είχαν κάνει έξω από την έπαυλη Κουβέλου, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και δύο άλλα καταστήματα.

Δείτε τις εικόνες από το Μαρούσι

Στο δεξί κομμάτι της εικόνας, υπήρχε μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής… μια γυάλινη πόρτα στο κατάστημα, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.

Μαρούσι

ΜΑΤ στους εμπορικούς δρόμους στο Μαρούσι…

Και συνθήματα παντού…

Μαρούσι Μαρούσι Μαρούσι Μαρούσι

Εικόνα από το μεσημεριανό δελτίο του ΣΚΑΪ

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Στην συνέχεια εγκλώβισαν την ομάδα των αντιεξουσιαστών στον ΗΣΑΠ στο Μαρούσι για να κάνουν προσαγωγές, χωρίς να ανακοινωθεί ούτε μία…

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, και όταν η κατάσταση ηρέμησε, πολλοί από τους μπαχαλάκηδες βρήκαν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν την περιοχή χωρίς άλλα παρατράγουδα…

Η επιχείρηση επανακατάληψης

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia για την έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι, αναφέρονταν τα εξής: “Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ανακατάληψη της έπαυλης Κουβέλου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση Διονύσου και Σόλωνος. Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως στο Μαρούσι. Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης. Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης”.

Η έπαυλη είχε εκκενωθεί ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που είχε διεξαχθεί την Τρίτη (17.12.2019). Στο κτίριο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2010, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, πυροσβεστήρες και κράνη.

Για την εκκένωση της έπαυλης Κουβέλου, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχε υποβληθεί μήνυση από το “Ίδρυμα Στέγη Αχιλλέως και Ευδοκίας Κουβέλου”, το οποίο διαχειρίζεται το κτίριο.

Όλα αυτά βέβαια ενώ τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες το κλίμα είναι “εκρηκτικό”. Η κατάληψη στο Μαρούσι εκκενώθηκε, ενώ αυτή στο Κουκάκι, με τις εικόνες – σοκ που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις…

Φωτογραφίες: newsit.gr / Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις