Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Μας ξάπλωσαν κάτω με τα όπλα στο κεφάλι” – Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι αδίστακτοι κουκουλοφόροι

“Μας ξάπλωσαν κάτω με τα όπλα στο κεφάλι” – Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι αδίστακτοι κουκουλοφόροι

Στα χέρια των αρχών έπεσαν οι κουκουλοφόροι που είχαν «σηκώσει» κοσμηματοπωλείο. Ειδικότερα συνελήφθησαν τρεις από τους τέσσερις κουκουλοφόρους που είχαν πέρυσι προχωρήσει σε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, αποσπώντας κοσμήματα αξίας 100 χιλιάδων ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου περιγράφει στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

«Η ληστεία έγινε πέρυσι, στις 23 Μαΐου. Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά. Αρκετή ώρα μετά καταλάβαμε τι έγινε. Πότε βρεθήκαμε στο πάτωμα δεν το καταλάβαμε. Ήταν και ο γιος μου μαζί. Μας ξάπλωσαν κάτω με τα όπλα στο κεφάλι. Ήταν περίπου 9 η ώρα που τα μαζεύαμε για να φύγουμε. Ήταν ανοιχτό και το χρηματοκιβώτιο, οπότε ήταν πολύ εύκολη δουλειά για αυτούς. Άδειασαν το χρηματοκιβώτιο και έφυγαν», σημείωσε μιλώντας στο LIVE NEWS ο Ιωάννης Νικολαΐδης, ο κοσμηματοπώλης που είχε πέσει θύμα των ένοπλων κουκουλοφόρων.

«Αυτός που φερόταν σαν αρχηγός, μιλούσε συνέχεια. “Μείνε κάτω, μην κουνιέσαι, μη μιλάς, που είναι τα κλειδιά”. Τα κλειδιά δεν χρειάστηκαν γιατί ήταν ανοιχτό το χρηματοκιβώτιο. Μιλούσε καθαρά ελληνικά. Αλλά από ό,τι έμαθα ήταν Ρομά από γειτονική περιοχή», συνέχισε ο ίδιος.

«Είναι τρία παιδιά 25 με 35, στην ηλικία και των δικών μου παιδιών αυτοί που συνελήφθησαν. Σήμερα σκεφτόμουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι γονείς αυτών των παιδιών να τους είπαν “πάρτε όπλα και κλέψτε”. Από κάπου το άκουσαν. Προφανώς από τους “παραγονείς” που υπάρχουν δυστυχώς στις μέρες μας τα ωραία χρόνια, που είναι οι τηλεοράσεις», πρόσθεσε ο κ. Νικολαΐδης.

«Τα χρυσαφικά άξιζαν χοντρικά γύρω στις 100 χιλιάδες ευρώ. Δεν βρέθηκαν. Πιστεύω ότι 2-3 μέρες μετά τα είχαν τακτοποιήσει. Νομίζω ότι είναι αρκετά καλά οργανωμένοι και μπορούν να τα διοχετεύουν σε άλλες χώρες, ή να τα λιώνουν, ή να τα κρύβουν. Πολλοί τρόποι υπάρχουν να τα εξαφανίσουν. Ό,τι μάζεψα σε 30 χρόνια τα πήραν σε τρία λεπτά», κατέληξε ο κ. Νικολαΐδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις