Ελλάδα

Μάσκες Ν95: Από κόσκινο 16 e-shops και καταστήματα για αισχροκέρδεια – Πρόστιμα έως και 1 εκατ. ευρώ

Πάνω από 16 e-shops και φυσικά κατάστηματα εντόπισε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς από 24/12/2021 έως και 27/12/2021 παρατηρήθηκαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, σημαντικές ανατιμήσεις σε μέσα ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, και κυρίως μάσκες προστασίας κατηγορίας FFP2 και Ν95.

Στα καταστήματα αυτά ήδη πραγματοποιείται έλεγχος από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και άλλες ελεγκτικές μονάδες, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ενδεχόμενη άσκηση πρακτικών αισχροκέρδειας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το άρθρο 58 του ν. 4818/2021.

Στις επιχειρήσεις που αποδεικνύεται ότι αισχροκερδούν έναντι του καταναλωτικού κοινού, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη των καταναλωτών να προστατευθούν από την περαιτέρω διασπορά του COVID-19, θα επιβληθούν πολύ υψηλά πρόστιμα που μπορούν να έχουν ύψος ως και 1.000.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει τη δυνατότητα των καταναλωτών να γνωστοποιούν περιστατικά αισχροκέρδειας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1520 αλλά και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις gen-sec@gge.gr και dimea@mnec.gr.     

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην κηδεία του 43χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Κερατσίνι – Υποβασταζόμενοι η γυναίκα και ο αδερφός του
Με ένα «γιατί» η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του, αποχαιρέτησαν τον 43χρονο ψυκτικό τα ίχνη του οποίου είχαν χαθει στις 28 Απριλίου και εντοπίστηκε 72 ώρες αργότερα νεκρός
Ο 43χρονος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο του Σχιστού
Τρεις συλλήψεις για βανδαλισμό σε σχολείο στο Ίλιον - Έγραφαν με σπρέι ακροδεξιά συνθήματα
Πρόκειται για νεαρούς ηλικίας 16, 20 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους αεροβόλο πιστόλι, 3 αμπούλες αέρος, γεμιστήρα με μεταλλικά σφαιρίδια, σημαία με κέλτικο σταυρό και αυτοκόλλητα με συνθήματα της Χρυσής Αυγής
Τα αντικείμενα που κατάσχεσε η ΕΛΑΣ
Συναγερμός στην Αττική με νέα ηλεκτρονική απάτη προς φαρμακοποιούς με λεία άνω των 15.000 ευρώ
Άγνωστοι τηλεφωνούν σε φαρμακοποιούς ισχυριζόμενοι ότι καλούν είτε εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου, είτε από οικονομικές υπηρεσίες, με πρόσχημα την «επικαιροποίηση οικονομικών στοιχείων» ή την «επιστροφή χρημάτων»
Φαρμακείο