Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαθητική παρέλαση – Αθήνα: Πλήθος κόσμου με μάσκες αλλά χωρίς αποστάσεις

Μαθητική παρέλαση – Αθήνα: Πλήθος κόσμου με μάσκες αλλά χωρίς αποστάσεις

Με μάσκες και αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού διεξάγεται στην Αθήνα η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού ανάγκασαν πολλές περιοχές να ακυρώσουν τις μαθητικές παρελάσεις.

Μπροστά από τη Βουλή παρελαύνουν οι μαθητές του Δήμου για την 28η Οκτωβρίου, όπου έχει στηθεί η εξέδρα για τους επισήμους με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να δίνει το παρόν.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από το πρωί στο σημείο για να παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση. Μετά από δύο χρόνια, είναι η πρώτη παρέλαση που γίνεται, εξαιτίας της πανδημίας. Συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α’ Αθήνας, 235 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Οι περισσότεροι θεατές φορούν μάσκες, ωστόσο όπως φαίνεται από τις εικόνες οι αποστάσεις είναι αδύνατον να τηρηθούν… Οι μαθητές που παρελαύνουν δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες καθώς είναι στοιχισμένοι με τις απαραίτητες αποστάσεις. 

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει τη Δοξολογία και την Παρέλαση στο Παλαιό Φάληρο.

Λόγω της διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, υπάρχει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 8 το πρωί και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης ήδη από τις 6 τα ξημερώματα μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, έκλεισε η Βασιλίσσης Σοφίας και η Σταδίου.

Δυστυχώς πολλοί δεν είχαν την ευκαιρία να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν εξαιτίας έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού. Οι παρελάσεις ματαιώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα της Ημαθίας, της Πιερίας, της Πέλλας και του Κιλκίς.

Στις Σέρρες θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες σχολείων, ενώ το στρατιωτικό σκέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις παρελάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης όπου θα παρελάσουν μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες. 

Στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί μόνο με τη συμμετοχή των στρατιωτικών τμημάτων.

Παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσα και Μαγνησίας. Το ίδιο ισχύει για τα Καλάβρυτα αλλά και το Μέτσοβο. 

Παρελάσεις στους Δήμους της Αττικής

Με επιτυχία οκοκληρώθηκαν και οι εορταστικές εκδηλώσεις και μαθητικές παρελάσεις και σε ολους τους Δήμους της Αττικής.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα, Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις