Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο – Πέτρες, καπνογόνα, χημικά στη Βουλή – Καταστροφές στην Πανεπιστημίου

Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο – Πέτρες, καπνογόνα, χημικά στη Βουλή – Καταστροφές στην Πανεπιστημίου

– Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
– Μαθητές πέταξαν πέτρες και καπνογόνα στο προαύλιο της Βουλής – Με κρότου – λάμψης απάντησαν οι αστυνομικοί
– Νωρίτερα, έσπασαν καφετέρια στην πλατεία Κοραή
– Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Τοσίτσα – Μπαινοβγαίνουν στο Πολυτεχνείο και συγκρούονται με τα ΜΑΤ

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο. Mαθητές πέταξαν πέτρες, καπνογόνα και μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής και οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Στην συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στο Πολυτεχνείο.

Νωρίτερα και ενώ ήταν σε εξέλιξη το μαθητικό συλλαλητήριο, την ώρα που περνούσαν από την πλατεία Κοραή έσπασαν μια από τις καφετέριες. Αφού απομακρύνθηκαν από την Βουλή και κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου, έβαλαν φωτά σε κάδους και έσπασαν στάσεις λεωφορείων. Στην Χαριλάου Τρικούπη πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά. Διαδηλωτές αυτή την ώρα έχουν καταφύγει στο Πολυτεχνείο και γίνεται κλεφτοπόλεμος με τους αστυνομικούς.

Χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Αττική διαδηλώνουν διεκδικώντας, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών. Επιπλέον υπογραμμίζει την «έλλειψη καθηγητών, αναλώσιμων κι υποδομών».

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις