Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μαθητής πήγε στο σχολείο του με αεροβόλο γιατί του έκαναν bullying

Μαθητής πήγε στο σχολείο του με αεροβόλο γιατί του έκαναν bullying

Μαθητής της Α’ Γυμνασίου, εντοπίστηκε στον χώρο του σχολείου έχοντας μαζί του αεροβόλο όπλο, το οποίο φέρεται να είχε πάρει κρυφά από τον αδελφό του. Το παιδί, σύμφωνα με καταγγελίες, δεχόταν bullying από μεγαλύτερους συμμαθητές του και να τον είχαν παρενοχλήσει στο παρελθόν. 

Το παιδί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, φέρεται να είχε στην κατοχή του το αεροβόλο ακόμα και κατά την διάρκεια του διαλείμματος, ενώ προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση όταν οι γονείς πληροφορήθηκαν το γεγονός. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αστυνομία και έπειτα από έρευνα εντοπίστηκε το αεροβόλο όπλο στον χώρο του. 

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το 13χρονο παιδί κουβαλούσε μαζί του το αεροβόλο γιατί ένιωθε απειλή από μεγαλύτερους μαθητές. Είχε δεχθεί άγριο bullying από μαθητές της γ’ γυμνασίου και το οικογενειακό του περιβάλλον είχε ενημερώσει το σχολείο για την βίαιη συμπεριφορά των παιδιών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διεύθυνση του σχολείου δεν έγινε κάτι και ο εκφοβισμός συνεχιζόταν, με το παιδί να νιώθει – όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του – ότι πρέπει να προστατευτεί μόνο του. 

Ο σύλλογος διδασκόντων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται να συνεδριάσει και προσανατολίζεται στην απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων γονιών, πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί που δεν έχει δώσει αφορμές.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και μετά από εντολή εισαγγελέα ο 13χρονος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση, Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν σήμερα το σχολείο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις