Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μάτι: Άρχισε ο καθαρισμός του οικοπέδου με τους 20.000 τόνους καμμένων [vid]

Μάτι: Άρχισε ο καθαρισμός του οικοπέδου με τους 20.000 τόνους καμμένων [vid]

Άρχισε ο καθαρισμός του οικοπέδου που ήταν ωρολογιακή βόμβα στο Μάτι με τους 20.000 τόνους καμμένης ξυλείας και άλλων υλικών.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο υφυπουργός Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, η επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησε σήμερα με την συμμετοχή ιδιωτών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Έγραψε ο υφυπουργός: «Συμβαίνει τώρα στο Μάτι. Το οικόπεδο όπου είχαν συσσωρευτεί τον τελευταίο χρόνο περίπου 20.000 τόνοι καμμένης ξυλείας και σύμμεικτων υλικών, μια επικίνδυνη εστία για νέες πυρκαγιές αλλά και ενα σημείο ζοφερής μνήμης για τους κατοίκους της περιοχής, καθαρίζεται άμεσα χάρη στην κινητοποίηση του κράτους και του ιδιωτικού τομέα. Δωρεάν παροχή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιριών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Μετκα, ΑΒΑΞ».

Δείτε το βίντεο

«Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά το οικόπεδο στο Μάτι, 72 ώρες μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού», αναφέρει άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

«O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε στις προγραμματικές δηλώσεις τη Δευτέρα ότι θα καθαριστεί άμεσα το οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και έναν χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης και αποτελούν εστία κινδύνου για τους κατοίκους και την περιοχή. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά», προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις