Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μάτι: “Θα είχα σκοτωθεί εκεί! Τους έλεγα να φύγουν από το σπίτι και δεν ήθελαν”! Συγκλονιστική μαρτυρία – video

Μάτι: “Θα είχα σκοτωθεί εκεί! Τους έλεγα να φύγουν από το σπίτι και δεν ήθελαν”! Συγκλονιστική μαρτυρία – video

Δεν έχουν τέλος οι δραματικές μαρτυρίες της τραγωδίας στο Μάτι, με ανθρώπους να περιγράφουν πώς κατάφεραν να επιζήσουν από τον πύρινο εφιάλτη.

Στην κάμερα του ΣΚΑΪ μίλησε ένας 18χρονος, ο οποίος ήταν ένας εκ των διασωθέντων στο Μάτι. Τα όσα είπε για τις δραματικές ώρες που μαινόταν η πύρινη λαίλαπα, πραγματικά συγκλονίζουν.

«Καθαρά από τύχη σώθηκα. Βρισκόμουν στη Ραφήνα και γυρνούσα πίσω… Βλέπαμε τη φωτιά ότι πλησιάζει στο Μάτι, με έπαιρναν οι δικοί μου και μου έλεγαν ότι φτάνει στο σπίτι. Γύρισα πίσω αλλά είχαν φρακάρει όλοι οι δρόμοι στο Κόκκινο Λιμανάκι. Πήγαμε να γυρίσουμε πίσω, κλειστή η Μαραθώνος. Εάν δεν είναι κάποιος από την περιοχή, δεν μπορεί να φύγει. Βλέπαμε οριακά, σχεδόν όχι. Η Μαραθώνος ήταν κλειστή, δεν μπορούσες να βγεις.

Από κάτω που ήμασταν δεν μπορούσαμε να πάμε πάνω. Αν δεν είναι κάποιος κάτοικος της περιοχής, δεν μπορεί να φτάσει εύκολα. Ήταν δραματικό όλο αυτό! Το χειρότερο ήταν που γυρίσαμε το πρωί. Όπως γυρνάγαμε βλέπαμε ανθρώπους απανθρακωμένους στο δρόμο κάτω, να τους μαζεύει ο κόσμος… Ήταν όλα καμένα! Δεν το έχουμε ξαναδεί έτσι το Μάτι. Ήταν κάτι φρικιαστικό, πρωτόγνωρο. Με τους γονείς μου είχα λίγη επικοινωνία… Σε κάποια στιγμή αγνοούσα και τι γινόταν, δεν ήξερα.

Ήταν όλοι μέσα στο σπίτι και προσπαθούσαν να το σώσουν. Εγώ τους έλεγα να φύγουν και δεν ήθελαν. Είχα τρελαθεί! Πήρα τηλέφωνο τον πατέρα μου και την ώρα που μιλούσαμε μου λέει “ωχ, παίρνει φωτιά το πεύκο στο σπίτι μας” και μου το κλείνει. Είχα πανικοβληθεί, είχα τρελαθεί, δεν ήξερα τι να κάνω. Σε μια στιγμή σκέφτηκα να έρθω με τα πόδια από το Κόκκινο Λιμανάκι, θα είχα σκοτωθεί εκεί», είπε μεταξύ άλλων ο 18χρονος.

Δείτε πώς περιγράφει ο 18χρονος τον εφιάλτη στο Μάτι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις