Ελλάδα

Μάτι: Τρίτο «όχι» για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρίτος εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος, για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας, Γιώργος Νούλης, ο οποίος μελέτησε το νέο αίτημα για το Μάτι, το τρίτο κατά σειρά του ανακριτή, για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 10, τουλάχιστον, τότε υψηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος και της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κατέληξε πως δεν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία.

Click4more Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην Πυροσβεστική από μάρτυρες και κατηγορούμενους

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ανακριτής, κρίθηκε ότι δεν αποτελούν νέα πραγματικά περιστατικά που ανάγονται στο χρόνο διάπραξης των εξ αρχής διωχθέντων πλημμελημάτων και ως εκ τούτου κρίθηκε ότι δεν ήταν ικανά να θεμελιώσουν ενδεχόμενο δόλο, όπως απαιτεί ο νόμος.

Εισαγγελικές πηγές τονίζουν πως εάν υπήρχαν τα απαραίτητα από τον νόμο στοιχεία, δεν είχε λόγο να μην προχωρήσει στην άσκηση βαρύτερων διώξεων για μια τόσο σοβαρή υπόθεση με 102 νεκρούς και δεκάδες άλλους τραυματίες και με κατεστραμμένες περιουσίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο υπνοθεραπευτής δεν  πρότεινε στον Μαζωνάκη πλασμαφαίρεση», λέει η δικηγόρος του – Η σχέση του με την 56χρονη γιατρό
Ο υπνοθεραπευτής πήγε στη συνάντηση προκειμένου να εξετάσει εάν θα μπορούσε να βοηθήσει τον Γιώργο Μαζωνάκη με τις δικές του υπηρεσίες, ανέφερε η δικηγόρος του
OΟ υπνοθεραπευτής βγαίνοντας από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων
«Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ» η διευθύντρια σχολείου της Ηλιούπολης που κατέρρευσε μετά την πτώση κεραυνού
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο newsit.gr για την κατάσταση της 50χρονης ενώ ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν εκείνη χτυπήθηκε από τον κεραυνό ή αν υπέστη την ανακοπή λόγω του ισχυρού σοκ
Ασθενοφόρο