Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ματίνα Παγώνη: Το Πάσχα θα είναι καλό – Θα είμαστε πιο ελεύθεροι

Ματίνα Παγώνη: Το Πάσχα θα είναι καλό – Θα είμαστε πιο ελεύθεροι
Φωτογραφία αρχείου

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τις νοσηλείες στα νοσοκομεία της χώρας μας, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”. 

«Οι θάνατοι είναι πολλοί, γιατί το 50% είναι Δέλτα. Είναι δύσκολη η μετάλλαξη Δέλτα, είναι αυτοί που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, γιατί σε όλες τις ΜΕΘ της Ελλάδας είναι Δέλτα, δεν είναι Όμικρον» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη. «Γι’ αυτό αυτοί οι δείκτες είναι τόσο σκληροί και θα συνεχίσουν να είναι σκληροί, όσο το 50% των κρουσμάτων είναι Δέλτα» συμπλήρωσε.

«Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει ασθενής με Όμικρον σε ΜΕΘ» πρόσθεσε η κυρία Παγώνη, τονίζοντας ότι υπάρχουν ασθενείς –σε απλές κλίνες- με Όμικρον που έχουν χρειαστεί νοσηλεία γιατί ήταν ανεμβολίαστοι.

«Έχουμε μεγάλη πίεση στις απλές κλίνες Covid, με μεγάλη αύξηση εισαγωγών και δεν ξέρουμε πόσες ημέρες ακόμα θα συνεχιστεί» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι οι γιατροί εκτιμούν πως μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα είναι αυξημένες οι νοσηλείες και οι θάνατοι.

«Η εκτίμηση είναι ότι το Πάσχα θα είναι πολύ καλό, θα είμαστε πιο ελεύθεροι και τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν θα θυμίζει σε τίποτα το περσινό ή το προπέρσινο» ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσουν όλοι να είναι προσεκτικοί και να κάνουν την τρίτη δόση, αλλά και να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις