Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μάχη για την ζωή του δίνει ο 48χρονος που προσπάθησε να σώσει από πνιγμό τον 8χρονο γιο του στο Λαγονήσι

Μάχη για την ζωή του δίνει ο 48χρονος που προσπάθησε να σώσει από πνιγμό τον 8χρονο γιο του στο Λαγονήσι

Για πάνω από 40 λεπτά περίπου οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι ναυαγοσώστες, αλλά και οι άνθρωποι που βρίσκονταν πάνω στο ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος έδιναν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας ΚΑΡΠΑ στον 48χρονο που προσπάθησε να σώσει το ανήλικο παιδί του σε παραλία στο Λαγονήσι.

Πλέον βρίσκεται διασωληνωμένος, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ασκληπιειο Βούλας. Ο άντρας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βούλας χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς σφυγμό καθώς οι γιατροί εκτιμούν ότι έπαθε ανακοπή τη στιγμή που βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει το αγοράκι, όμως κατάφεραν να τον επαναφέρουν, να τον διασωληνώσουν και να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Όπως επισημαίνει στο newsit.gr, ο διοικητής του Ασκληπιού Βούλας κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης: «Παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, πρέπει να τονιστεί ότι ήταν σε ετοιμότητα όπως και κάθε νοσοκομείο και εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση επειγόντων  περιστατικών. Είναι εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή».  

Όλα έγιναν σήμερα το πρωί, γύρω στις 11, σε ελεύθερη παραλία στο Λαγονήσι, όταν ο 8χρονος είχε ανέβει σε θαλάσσιο στρώμα και παρασύρθηκε από τα ρεύματα προς τα ανοιχτά. Ο 48χρονος πατέρας του ανηλίκου προσπάθησε να τον σώσει, με αποτέλεσμα όμως να χάσει τις αισθήσεις του.

Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος έμπαινε στην θάλασσα από προβλήτα που βρίσκεται στο σημείο. Οι τέσσερις επιβαίνοντες στο σκάφος άκουσαν τις φωνές όσων βρίσκονταν στην παραλία και έσπευσαν γρήγορα στο σημείο προκειμένου να διασώσουν το παιδί και τον 48χρονο. Στο σημείο έσπευσαν επίσης, δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά και δύο ναυαγοσώστες από κοντινό ξενοδοχείο της περιοχής. 

Ο ανήλικος είναι καλά στην υγεία του.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις