Ελλάδα

«Μαύρη Τρίτη» με πάνω από 6.500 κρούσματα εν αναμονή της ανακοίνωσης μέτρων – Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Λίγο πριν ανακοινωθούν τα μέτρα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και με την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα να είναι στα χειρότερά της αφού τα κρούσματα θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 6.500, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει από τις 13:00 προκειμένου να καταλήξει στην εισήγησή της στην κυβέρνηση και στις 18:00 να γίνουν οι ανακοινώσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αποκλείεται το ενδεχόμενο lockdown ακόμα και σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, όποια μέτρα αποφασιστούν οι ειδικοί εισηγούνται να είναι ενιαία και να μην εφαρμόζονται μόνο στις κόκκινες περιοχές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί προτείνουν να είναι πιο αυστηροί οι έλεγχοι στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα. Επίσης, να αυξηθούν τα τεστ στους ανεμβολίαστους, ενώ όσον αφορά στους εμβολιασμούς για την ενίσχυσή τους να χρησιμοποιηθεί μόνο η πειθώς και όχι η υποχρεωτικότητα. 

Ειδικά για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους οι ειδικοί εισηγούνται την διενέργεια δυο rapid test για όλους ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο εργάζονται, επίσης εισηγούνται για την είσοδο πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες την διενέργεια rapid test, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει να είναι απαραίτητο το rapid test για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και εμπορικά κέντρα εκτός των σούπερ μάρκετ.

Όσον αφορά στο θέμα του ωραρίου και ενδεχόμενης απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη μια τη νύχτα δεν έχουν καταλήξει οι επιστήμονες όπως και δεν έχουν καταλήξει αν πρέπει να κλείσουν στις κόκκινες περιοχές.

Όσο για τις μάσκες, είναι πιθανό να ξαναγυρίσουν στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για όλους και να υπάρχουν πιο αυστηροί έλεγχοι και κλείσιμο καταστημάτων σε όσους δεν πειθαρχούν στα μέτρα.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν υπήρχε νομική δυνατότητα σύλληψης του 67χρονου» στην Αμφιλοχία λέει η αστυνομία «καρφώνοντας» την εισαγγελία
«Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε άμεσα στην εισαγγελική Αρχή, ωστόσο η νέα εισαγγελική παραγγελία δεν περιελάμβανε εντολή κράτησης», υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της
Το σπίτι όπου έμενε ο 67χρονος με τον 95χρονο πατέρα του στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας 1
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Κάηκε ζωντανός και απανθρακώθηκε ο άνδρας μέσα στο αυτοκίνητό του στο Μετς - Το «μυστήριο» με το καμινέτο
Το μυστήριο περιπλέκει ένα καμινέτο που βρέθηκε μέσα στο κόκκινο τζιπ και ερευνάται αν ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά που έκαψε ζωντανό τον μεσήλικα ιδιοκτήτη του οχήματος
Καμένο τζιπ στο Μετς 8