Τρίτη, 28 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μαύρη τρύπα: Εύσημα για την συμβολή του Έλληνα επιστήμονα!

μαύρη τρύπα
Φωτογραφία: Reuters

Το ΑΠΘ συγχαίρει τον διακεκριμένο απόφοιτό του καθ. Δ.Ψάλτη για την καθοριστική του συμβολή στο να απεικονιστεί για πρώτη φορά μια μαύρη τρύπα.

Τον διακεκριμένο απόφοιτό του, τον Έλληνα επιστήμονα της Διασποράς, Δημήτρη Ψάλτη, καθηγητή Αστρονομίας και Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνας, ο οποίος διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στο νέο μεγάλο Τηλεσκόπιο Ορίζοντα Γεγονότων (Event Horizon Telescope-EHT), που πήρε την πρώτη εικόνα από μια μαύρη τρύπα, συγχαίρει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η μαύρη τρύπα και η… ελληνική συμβολή

«Το ΑΠΘ προσπαθεί να παρακολουθεί την εξέλιξη των αποφοίτων του διαρκώς, ακόμη και μετά την πάροδο πολλών χρόνων από τη λήψη του πτυχίου. Οι επιτυχίες τους είναι πολλές και συχνά ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας. Μας κάνουν περήφανους και λειτουργούν ως φωτεινά παραδείγματα για τους τωρινούς φοιτητές», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Περικλής Μήτκας.

Click4more: Ιδού το… χαβανέζικο όνομα που προτείνουν για τα «βαφτίσια» της μαύρης τρύπας!

«Το ΑΠΘ αισθάνεται συγκίνηση για τη λαμπρή σταδιοδρομία των αποφοίτων του και την προσφορά τους στην επιστήμη και στην ανθρωπότητα. Συγχαίρει τον Καθηγητή Αστρονομίας και Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα των ΗΠΑ, Δημήτρη Ψάλτη, για τη σπουδαία συμβολή του στην πρώτη απεικόνιση μιας Μαύρης Τρύπας.

Περιμένουμε και νέες εικόνες που αναμφίβολα θα οδηγήσουν σε νέες επιστημονικές ανακαλύψεις», ανέφερε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις