Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Με C-130 μεταφέρονται στην Αθήνα τρεις σοβαρά ασθενείς με κορονοϊό από την Δράμα!

Με C-130 μεταφέρονται στην Αθήνα τρεις σοβαρά ασθενείς με κορονοϊό από την Δράμα!

Η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας αποτυπώνεται από την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη για την πρώτη αεροδιακομιδή τριών ασθενών σε δυο νοσοκομεία της Αθήνας!

Το C130 θα παραλάβει τους ασθενείς από την Χρυσούπολη της Καβάλας. Εκεί, οι τρεις ασθενείς θα φτάσουν από την Δράμα με ασθενοφόρα και η διακομιδή τους θα γίνει μέσα στις ειδικές κάψουλες.

Μιλώντας στο newsit.gr ο Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας είπε: «Μιλάμε για τρεις νοσηλευόμενους του νοσοκομείου της Δράμας που έφτασαν εδώ με σκοπό να είναι πιο κοντά στο αεροδρόμιο. Από δω θα έρθει το ΕΚΑΒ και θα τους παραλάβει. Σ εμάς ήρθαν πριν μισή ώρα τους διασωληνώσαμε και θα μεταφερθούν μέσα στις ειδικές κάψουλες. Δυστυχώς και στο νοσοκομείο μας οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Μιλάμε για δώδεκα κρεβάτια τα οποία έχουν καταληφθεί. Πλέον έχουμε μόνο απλές κλίνες για κορονοϊό».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ασθενείς θα μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό και στο Αττικόν προκειμένου να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Οι διασωληνώσεις παραμένουν σε υψηλά ποσοστά με αποτέλεσμα τα κρεβάτια ΜΕΘ στις κλινικές Covid-19 των νοσοκομείων να είναι από ελάχιστα έως καθόλου. 

Την άσχημη κατάσταση στην Δράμα περιέγραψε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Παπαδόπουλος. Είπε ότι όλη την εβδομάδα το νοσοκομείο Δράμας είχε μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν υπήρχαν φιάλες οξυγόνου.

«Σήμερα θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο» είπε και εξήγησε πως διαμορφώνοντας τρεις κλινικές Covid οι νοσηλείες ξεπέρασαν κάθε δεδομένο, με το σύστημα να φτάνει στα όριά του.

«Σήμερα θα γίνει προμήθεια από το εξωτερικό 65 φιαλών, μικρών και μεγάλων για την κάλυψη αναγκών» συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας και είπε ότι όλοι οι ασθενείς με κορονοϊό χρειάζονταν οξυγόνο.

Και μπορεί το πρόβλημα με το οξυγόνο να έχει αποκατασταθεί, ωστόσο, δεν υπάρχουν πλέον κενές ΜΕΘ και πολυδύναμες. 

H Θεσσαλονίκη έπαιζε το τελευταίο 24ωρο τις τελευταίες της εφεδρείες σε κλίνες με αναπνευστήρες, ενώ από χθες άρχισαν να υπάρχουν και αναμονές ασθενών εκτός εντατικής, που περίμεναν να αδειάσει κρεβάτι.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη/Θάνος Μακρογαμβράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις