Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Με καλό καιρό η Λαμπρή

Με καλό καιρό η Λαμπρή

Με καλό καιρό – όπως ταιριάζει στη λαμπρότητα της ημέρας – γιορτάζουμε το Πάσχα.

Σήμερα, η Λαμπρή γιορτάζεται με το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού, το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών, τραγούδια και χορούς.Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. 

Σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα δυτικά με τη θερμοκρασία ως 21 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος ο καιρός και στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο, με τη θερμοκρασία ως 23 βαθμούς και λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα και θερμοκρασία ως 23 βαθμούς.

Αίθριος ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη με τη θερμοκρασία ως 22 βαθμούς. Ίδια εικόνα για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με τη θερμοκρασία ως 22 βαθμούς. Γενικά αίθριος ο καιρός και στην Αττική με τη θερμοκρασία ως 22 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία ως 21 βαθμούς.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, βρίσκεται στη Σκύρο για να περάσει το Πάσχα στην 135 Σμηναρχία Μάχης. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Ύδρα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί το Κέντρο Εκπαιδεύσεως στην Κόρινθο. 

Στην Αθήνα θα περάσουν το Πάσχα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην Αταλάντη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα βήματα για το σούβλισμα του αρνιού

Ο καιρός τη Λαμπρή και τη Δευτέρα του Πάσχα

Φτιάξτε το παραδοσιακό τσουρέκι απλά και νόστιμα

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Με έντονο χρώμα το Πάσχα στη Β. Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε