Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Με κάμερες χειρός και σώματος η Αστυνομία για το συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη το Σάββατο στην Αθήνα

Με κάμερες χειρός και σώματος η Αστυνομία για το συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη το Σάββατο στην Αθήνα

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως θα τοποθετηθούν κάμερες χειρός και σώματος για το μεγάλο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη που θα διεξαχθεί το Σάββατο (16/12/2023) στην Αθήνα.

Ειδικότερα το συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη για πραγματοποιηθεί το Σάββατο (16/12/2023) στο Πάρκο Ελευθερίας και στη συνέχεια διεξαχθεί πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ με την Αστυνομία να ανακοινώνει πως θα τοποθετηθούν κάμερες χειρός και σώματος

Το συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη θα πραγματοποιήσουν η «Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο», η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, η Πακιστανική κοινότητα Ελλάδας, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και θα ξεκινήσεις στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, με τις υπ’ αριθμ. 7512/3/475-α΄ και 7512/3/476 από 15/12/2023 Αποφάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (κάμερες χειρός) και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων/Δ.Α.Α. (κάμερες που εφαρμόζουν στο σώμα – body worn cameras), κατά την υλοποίηση από στελέχη των Υπηρεσιών τους, του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο πλαίσιο δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις Λεωφόρους/οδούς: πλατεία Ομονοίας – Π. Τσαλδάρη/Πειραιώς – Περσεφόνης – Θεσσαλονίκης – Ηλία Πουλόπουλου – πλατεία Αγίων Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας – πλατεία Συντάγματος – Λ. Βασιλίσσης Σοφίας – Σέκερη – Σόλωνος – Καποδιστρίου – 3ης Σεπτεμβρίου – πλατεία Ομονοίας, από την 11:00 ώρα έως την 19:00 ώρα του Σαββάτου 16/12/2023.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις