Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Με ρομπότ στην Κόστα Ρίκα! Για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Με ρομπότ στην Κόστα Ρίκα! Για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Όταν το σενάριο επιστημονικής φαντασίας γίνεται μια συναρπαστική εκπαιδευτική πραγματικότητα, τότε ένας θαυμαστός καινούργιος κόσμος μας περιμένει!

Ο 9ος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ξεκίνησε από τον WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, και αναζητά μαθητές 8-18 ετών, οι οποίοι θα διαγωνιστούν για να προκριθούν και να φτάσουν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Αθήνα.

Οι νικητές του τελικού θα αποτελέσουν την ελληνική αποστολή για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διοργανώνεται από την World Robot Olympiad (WRO) και θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Κόστα Ρίκα.

Ο 9ος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (Science Technology Engineering Mathematics – STEM). Πως? Μέσα από μία διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος και αξιοποιώντας   τις σύγχρονες τεχνολογίες ρομποτικής που είναι διαθέσιμες σήμερα.. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη» (Sustainabot).

Η COSMOTE ακολουθεί σταθερά αυτό το “ταξίδι” στο θαυμαστό κόσμος της ρομποτικής και μας οδηγεί σε μια νέα εποχή με σύμμαχο την καινοτομία και την τεχνολογία. Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.

Μη χάνετε χρόνο λοιπόν! Φτιάξτε τις ομάδες σας και δηλώστε συμμετοχή έως τις 30 Μαϊου 2017 στο www.wrohellas.gr. Ζήστε την εμπειρία της γνώσης που γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι που θα γίνει εμπειρία ζωής!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε