Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Πύλου – Έρευνες για τυχόν αγνοούμενους

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Πύλου – Έρευνες για τυχόν αγνοούμενους

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών νοτιοδυτικά της Πύλου Μεσσηνίας στη θαλάσσια περιοχή. Περισυνελέγησαν σώοι 85 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, 65 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου εξελίσσεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λιμενικού και Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, το Κέντρο ενημερώθηκε για ένα ξύλινο αλιευτικό σκάφος να πλέει σχεδόν ακυβέρνητο, ενώ σε αυτό επέβαινε μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Το σκάφος εντοπίστηκε από το φορτηγό πλοίο «NORDIC ANNA», σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλεξε 82 άτομα, ενώ τρία άτομα περισυνελέγησαν από το δεξαμενόπλοιο «KOOL BALTIC», σημαίας Λιβερίας.

Τα δύο πλοία κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, από όπου οι 85 διασωθέντες θα μεταφερθούν με ιδιωτικά μέσα στο λιμάνι. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων συμμετέχει ένα παραπλέον πλοίο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις