Ελλάδα

Μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού FBI σε νησιά για ναρκωτικά και εκβιασμούς – Τρεις συλλήψεις στην Κεφαλονιά

Στο στόχαστρο του ελληνικού FBI είναι επίσης η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη και η Χαλκιδική

Οι αστυνομικοί που έκαναν την εμφάνισή τους στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς τις προηγούμενες ημέρες, τραβούσαν την προσοχή του κόσμου που αναρωτιόταν αν είχε γίνει κάποιο περιστατικό. Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα είναι ότι το Αργοστόλι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μεγάλης επιχείρησης που έγινε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος για παραβατικές ομάδες. 

Σύμφωνα με το kefaloniafocus, στόχος αυτών των αστυνομικών επιχειρήσεων στην Κεφαλονιά, είναι την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών και η αποδόμηση εγκληματικών ομάδων που δρούσαν ανεξέλεγκτα στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει τρεις συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ οι αρμόδιες Αρχές επισημαίνουν ότι οι επιχειρήσεις όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Το βράδυ της Τρίτης (19/8/25), αστυνομικοί μαζί με την ειδική ομάδα που έχει φτάσει στο νησί προχώρησαν σε νέες στοχευμένες εφόδους. Ακολούθησε νέα μεγάλη επιχείρηση τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/8/25), η οποία κατέληξε σε προσαγωγές, με την προανάκριση να εξετάζει αν θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Οι κινήσεις αυτές, που χαρακτηρίζονται συντονισμένες και καλά μελετημένες και έχουν αρχίσει ήδη να αλλάζουν το κλίμα στην τοπική κοινωνία σύμφωνα με το kefaloniafocus. Πολλοί κάτοικοι δηλώνουν ανακουφισμένοι, καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια βλέπουν τις Αρχές να επεμβαίνουν δυναμικά, με στόχο την αποκατάσταση της ασφάλειας και της τάξης.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται καθοριστικές για την πλήρη εξάρθρωση των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνταν στην Κεφαλονιά ενώ αντίστοιχες επιχειρήσεις έχει οργανώσει το ελληνικό FBI στη Ζάκυνθο, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Σαντορίνη και στη Χαλκιδική…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο - «Έχει ψυχικό υπόβαθρο και χρήζει βοήθειας»
Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας εκτίμησε πως ο 89χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα
7
Καταδίκη 35χρονου stalker μίας 26χρονης στη Θεσσαλονίκη - Είχε φτάσει στο σημείο να μετακομίσει από άλλη πόλη
Παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις και τα «μπλοκαρίσματα» σε όλες τις διαδικτυακές εφαρμογές, ζητούσε επίμονα ανταπόκριση εκφράζοντας επιθυμία για σχέση -ακόμη και για γάμο
iStock
Το απειλητικό σημείωμα και το βίντεο ντοκουμέντο με τη σύλληψη του 89χρονου: «Είδα τον διάβολο, θα δείτε τι θα πάθετε»
Το σημείωμα που άφησε ο 89χρονος πριν ανοίξει πυρ σε Εφετείο και ΕΦΚΑ και τελικά συλληφθεί οπλισμένος στην Πάτρα - Ο ηλικιωμένος είχε λάβει άδεια οπλοφορίας το 2018
Ο 89χρονος που πυροβόλησε σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
17