Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο! Πάνω από 6 ώρες η μάχη με τις φλόγες

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που οι καπνοί φαίνονται από πολλές περιοχές της Αττικής.

 

Το εργοστάσιο είναι στην περιοχή Καλιστήρι, στον Ασπρόπυργο και επι τόπου βρίσκονται 81 πυροσβέστες με 27 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο.

Η φωτιά καίει στους χώρους όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παρασκευής μελανιών της Druckfarben Ελλάς ΑΕΒΕ, όπου στεγάζεται και το εργοστάσιο παραγωγής οικοδομικών χρωμάτων KRAFT το οποίο ωστόσο δεν απειλείται από τις φλόγες.

Συμφωνα με τον Υπαρχηγό επιχειρήσεων της ΠΥ αντιστράτηγο, Θανάση Σερεντέλλο, πρόκειται για δύσκολη πυρκαγιά που θα παρει ώρες, αλλα ωστόσο έχει περιοριστεί στο ένα κομμάτι του εργοστασίου, και εκτίμησε οτι εντός της ημέρας θα τεθεί υπό έλεγχο. Ο κ. Σερεντέλλος τόνισε οτι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος επέκτασής της σε περιμετρικές εταιρείες, καθώς και πως δεν έχουν καμία ενημέρωση για εγκλωβισμό ή τραυματισμό ατόμου, και μάλιστα- δεν τους έχει αναφερθεί κάτι και από τους υπεύθυνους της εταιρείας. ” Απο εκεί και πέρα, σε μια επιχείρηση κατάσβεσης υπάρχει παντα κίνδυνος τόσο για τους πυροσβέστες όσο και για το προσωπικό “, σημείωσε χαρακτηριστικα.

Οι εικόνες από το εργοστάσιο μαρτυρούν το μέγεθος της φωτιάς και το δύσκολο έργο της πυροσβεστικής.

 

Ωστόσο καθώς μιλάμε για εργοστάσιο με εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά η πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η φωτιά καίει σε έναν χώρο περίπου 3.500 – 4.000 τετραγωνικών, ενώ συνολικά οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου εκτίνονται στα 8.000 τετραγωνικά. Ευτυχώς δεν υπάρχει εγκλωβισμένος άνθρωπος, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής η φωτιά έχει περιοριστεί στον χώρο του εργοστασίου και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης σε άλλα κτήρια της περιοχής.


Εργαζόμενοι δήλωσαν στο Newsit.gr ότι “η φωτιά ξεκίνησε πριν από 40 λεπτά για αγνώστους λόγους. Γρήγορα εξαπλώθηκε. Ευτυχώς το εργοστάσιο εκκενώθηκε πολύ γρήγορα. Οι εργαζόμενοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους”.

Η φωτιά καίει κυρίως στα υπόγεια τμήματα του εργοστασίου, ενώ από τη στιγμή που οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στο κτήριο κύριο μέλημά τους είναι να μην ξεφύγουν και επεκταθούν στις δεξαμενές με τα εύφλεκτα υλικά που χρησιμοποιούνται ως διαλύτες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε