Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα! Συνεχείς αναζοπυρώσεις και βιβλική καταστροφή! Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – video

Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα! Συνεχείς αναζοπυρώσεις και βιβλική καταστροφή! Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – video

Σε πύρινο κλοιό είναι η χώρα… αφού φωτιές έχουν ξεσπάσει σχεδόν σε όλη την Αττική, στην Κρήτη, στον Έβρο και στην Κόρινθο.

“Μαύρη” μέρα ξημέρωσε την Δεύτερα (23.07.2018) για την Ελλάδα. Φωτιές κατακαίνε τη χώρα ενώ έχουν χαθεί και ανθρώπινες ζωές. Οι ώρες είναι δραματικές ενώ τα πύρινα μέτωπα μοιάζουν να είναι ανεξέλεγκτα με τους τραυματίες να αυξάνονται ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Όλα αυτά ενώ η Αττική έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…

Η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα

Η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται, από νωρίς το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής και η οποία ξεκίνησε από πευκόφυτη έκταση στα Γεράνεια Ορη, έχει φτάσει σε πολλά σπίτια, ορισμένα από τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, της Γαλήνης και του Πανοράματος 1 και 2.

Η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη που ο μαύρος καπνός “έπνιξε” και την Αθήνα (δείτε εδώ περισσότερα)

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:03 σε δασική έκταση, στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη και οι αναζοπυρώσεις είναι πολλές. Στο σημείο επιχειρούν 68 οχήματα, 160 πυροσβέστες και 60 άτομα πεζοπόρο.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης και από τις ένοπλες δυνάμεις τρία μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, έχουν κλείσει η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39-ο έως το 57-ο χλμ, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει πολλές περιοχές της Αττικής.

Διακοπές ρεύματος

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή που πλήττει η πυρκαγιά στην Κινέτα, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσης τάσης. Ωστόσο η πρόσβαση των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία του δικτύου που έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν καταστραφεί είναι αδύνατη λόγω της φωτιάς.

Επιπλέον ο Διαχειριστής διακόπτει ανά περιοχές την ηλεκτροδότηση και ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής, για λόγους ασφαλείας. Αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνουν ότι η αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει όταν ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο και επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή.

Σταματούν τα δρομολόγια του Προαστιακού

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου στη γραμμή Αθήνα-Κιάτο και αντίστροφα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια πιθανότατα δεν θα πραγματοποιηθούν το πρωί, λόγω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης και του σιδηροδρομικού δικτύου, που έχουν σημειωθεί στην συγκεκριμένη γραμμή εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Κινέτας.

Έχει συγκληθεί το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση έχει συγκληθεί το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση και τον συντονισμό των επόμενων ενεργειών. Στην διαρκή συνεδρίαση συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Φωτεινή Παντιώρα, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Γιάννης Παπαευσταθίου, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλοι παράγοντες.

Απο την Πυροσβεστική γίνεται έκκληση στους πολίτες που βρίσκονται πλησίον των πυρκαγιών να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις