Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι (5/7/2026) λίγο πριν τις 15:30 στην Οινόη Αττικής σε αγροτοδασική έκταση στη θέση “Σφάκα”, με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής για «ετοιμότητα».
Η φωτιά έχει εξαπλωθεί και έχει μπει στη μεγάλη δασική έκταση και κατευθύνεται προς το Καραούλι. Γι’ αυτό στο σημείο της φωτιάς στην Οινόη, επιχειρούν 140 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ έχουν διατεθεί 34 πυροσβεστικά οχήματα για την ενίσχυση του έργου της κατάσβεσης αφού αυτή μαίνεται κοντά σε σπίτια, τα οποία όμως ακόμα δεν απειλούνται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από αέρος συνδράμουν 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού στα πιο δύσκολα σημεία του μετώπου.
Εξαιτίας της φωτιάς ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλαιά Εθνική Οδό για την ασφάλεια των πολιτών.
Στο σημείο πνέουν άνεμοι περίπου 4 μποφόρ, με ριπές που φτάνουν τα 5 μποφόρ, αρκετές για να δώσουν ώθηση στη φωτιά για να επεκταθεί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα η Αττική βρίσκεται στην κατηγορία 4, δηλαδή σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.



Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στη Θέση «Σφάκα», πλησίον της Οινόης, στον δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, #Αττική και επιχειρούν
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 5, 2026
140 #πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων της 1ης #ΕΜΟΔΕ, #εθελοντές, η ομάδα «#ΙΚΑΡΟΣ» (drone) Αττικής, 34 οχήματα, 8 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το…
Μήνυμα του 112
«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Οινόη της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα του 112.
Ενεργοποίηση
— 112 Greece (@112Greece) July 5, 2026
Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Οινόη της Περιφερειακής Ενότητας #Δυτικής_Αττικής
Παραμείνετε σε ετοιμότητα
Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
https://t.co/GY26GrlKvl@pyrosvestiki@hellenicpolice
Οι δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη, με στόχο να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς πριν πλησιάσει σε κατοικημένες περιοχές ή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ στην περιοχή επικρατούν συνθήκες που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μάνδρα λόγω της φωτιάς
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Μάνδρας προχώρησε η Αστυνομία λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:
- Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος της περιφερειακής οδού Οινόης-Πόρτο Γερμενού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα
- Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος της ταβέρνας Λινάρδος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια
- Στον κυκλικό κόμβο Μάνδρας (Cyclon), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
