Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μεγάλη ομάδα αναρχικών από την Γαλλία… στην Αθήνα εν όψει Πολυτεχνείου – Συνελήφθη Γάλλος που ξήλωνε κάμερες

Μεγάλη ομάδα αναρχικών από την Γαλλία… στην Αθήνα εν όψει Πολυτεχνείου – Συνελήφθη Γάλλος που ξήλωνε κάμερες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ένας Γάλλος υπήκοος, ηλικίας 22 ετών, συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (13.11.2017), από αστυνομικούς της Ασφάλειας, που κινούνται στην Αθήνα εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Ο 22χρονος μαζί με άλλον έναν νεαρό ήταν κοντά στην πρόσοψη του κτιρίου του υπουργείου Πολιτισμού και ξήλωναν μία κάμερα.Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και τελικά συνέλαβαν τον έναν από τους δύο. Ο νεαρός που διέφυγε εκτιμάται πως είναι κι αυτός Γάλλος.

Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν ο λοστός και μία κάμερα, που είχε αρπάξει, ενώ διαπιστώθηκε οτι είχε σπάσει άλλες δύο κάμερες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για φθορές, κλοπή και αντίσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει από τη Γαλλία μεγάλη ομάδα Γάλλων αναρχικών με κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα για πρόσφυγες που διαμένουν στα Εξάρχεια σε αυτοοργανωμένες δομές.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που ασχολούνται και με τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου εκτιμούν πως οι Γάλλοι δεν ήρθαν μόνο για βοήθεια στους πρόσφυγες, αλλά και για να συμμετάσχουν στο διήμερο αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ στο Πολυτεχνείο και στις εκδηλώσεις για την επετειο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις