Ελλάδα

Μεγάλη συγκέντρωση καλλιτεχνών έξω από το υπ. Πολιτισμού – Κλειστή η Πατησίων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα ηθοποιοί αλλά και άλλοι καλλιτέχνες, πραγματοποιώντας συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Λόγω της μαζικής συγκέντρωσης των καλλιτεχνών έξω από το υπ. Πολιτισμού, η ΕΛΑΣ έχει διακόψει στην κυκλοφορία στην Πατησίων και στα δύο ρεύματα από τη συμβολή της με την Αλεξάνδρας μέχρι τη Μάρνης.

Οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εργασίας, ενώ η πορεία θα καταλήξει στο κατειλημμένο από σπουδαστές κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου. 

Οι συγκεντρωμένοι σιεκδικούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και της κυβερνητικής τροπολογίας (1565/23), Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους, συγκρότηση δημόσιων και δωρεάν αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν τα αντικείμενα των μουσικών, των ηθοποιών, των χορευτών, των σκηνοθετών, αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών Σπουδών όπως και των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο σχολείο.

Το πρωί είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου, αναρτώντας και ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψή του.

kallitexnes kallitexnes kallitexnes kallitexnes

kallitexnes

βίντεο από: 902.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συμπληρωματικές καταθέσεις των τριών κατηγορουμένων για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά
Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Κεφαλονιάς - Οι δικαστικές αρχές εξετάζουν τις διαφορετικές καταθέσεις που έχουν δοθεί για να αποσαφηνιστεί το τι συνέβη στο νοσοκομείο κατά την άφιξη της 19χρονης
Κεφαλονιά
«Πτυχίο αγγλικών κατ’ οίκον σε τρεις μέρες με 1500 ευρώ»: Ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη γλωσσομάθεια στην Ελλάδα
Η Ένωση Εξεταστών Γλωσσών στην Ευρώπη ζητά να ελεγχθεί η αξιοπιστία των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας στην Ελλάδα - Υπόσχονται πτυχία αγγλικών σε 3 μέρες - Άμεσους ελέγχους ζητά ο ΑΣΕΠ
Σχολείο 5