Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μέγαρα: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Μέγαρα: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος – Το ιατρικό ανακοινωθέν
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και με κακώσεις νοσηλεύεται ο 4χρονος από τα Μέγαρα που δέχθηκε την άγρια κακοποίηση του συντρόφου της μητέρας του. 

Το παιδί από τα Μέγαρα μεταφέρθηκε από το Θριάσιο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και νοσηλεύεται σε κώμα στη ΜΕΘ, μετά την άγρια κακοποίηση που δέχθηκε από τον σύντροφο της μητέρας του.

Μάλιστα, η μητέρα του 4χρονου δήλωσε ότι οι γιατροί της είπαν να μην έχει ελπίδες για την κατάσταση του παιδιού. Έξαλλος είναι ο πατέρας του, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά για τον 23χρονο σύντροφο ότι «καλύτερα να τον πιάσει η αστυνομία παρά εγώ στα χέρια μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε καταγγελία στις 8 Ιανουαρίου ότι τα παιδιά κακοποιούνταν και ήταν παραμελημένα. Μάλιστα, η καταγγελία ανέφερε πως τόσο η μητέρα όσο και ο σύντροφός της μεθούσαν συνεχώς και στη συνέχεια ξεσπούσαν στα παιδιά.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 4χρονο από τα Μέγαρα:

  1. Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
  2. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.
  3. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.
  4. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος δράστης αναζητείται από τις Αρχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις