Ελλάδα

Μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο εάν ξεφύγει η κατάσταση με τον κορονοϊό 

Τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση αν η κρίση από τον κορονοϊό κρατήσει χρονικά. Ποιους υπαλλήλους του Δημοσίου θα αφορά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σενάρια για μειώσεις μισθών και στον δημόσιο τομέα έχουν αρχίσει να εξυφαίνονται τις τελευταίες ώρες με αφορμή μία τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος ναι μεν είπε ότι για την ώρα δεν υπάρχει κανένα θέμα, εντούτοις άφησε ανοικτό το θέμα για το μέλλον, εάν η κρίση συνεχιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο έχει βάλει στο τραπέζι διάφορα σενάρια, μεταξύ αυτών και οι παρεμβάσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ειδικά εκείνων που έχουν πάψει να εργάζονται ή που υποαπασχολούνται και να εφαρμοστεί ένα μοντέλο ανάλογο με αυτό που ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα.

Το θέμα θα τεθεί από τον επόμενο μήνα και εφόσον δεν υπάρξουν ενδείξεις ότι οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό αμβλύνονται.

Επισήμως από το υπουργείο Οικονομικών και ο υπουργός δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα επί του παρόντος, εντούτοις δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για το μέλλον. Αρμόδιοι παράγοντες λένε ότι η δέσμευση «δεν υπάρχει θέμα» δεν μπορεί να ισχύει στο διηνεκές και αυτό είναι λογικό. Εάν η κατάσταση συνεχιστεί είναι λογικό να τεθεί ζήτημα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη - 5 τραυματίες, μία γυναίκα διασωληνωμένη
Εμπρησμός με γκαζάκια στις κατοικίες των Ζήση Ιωακείμοβιτς, Σάββα Αναστασιάδη και Αφροδίτη Νέστορα - Τις υποθέσεις έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Ανανεώθηκε πριν 15 λεπτά
33