Τετάρτη, 12 Ιουν.
30oC Αθήνα

Μενίδι: Ο 50χρονος είχε συλληφθεί μετά την τελευταία καταγγελία της 40χρονης για ενδοοικογενειακή βία – Γιατί αφέθηκε ελεύθερος

Μενίδι: Ο 50χρονος είχε συλληφθεί μετά την τελευταία καταγγελία της 40χρονης για ενδοοικογενειακή βία – Γιατί αφέθηκε ελεύθερος

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό του 50χρονου εν διαστάσει συζύγου της 40χρονης, που φέρεται να είναι ο δολοφόνος της, που της πήρε τη ζωή, «καρφώνοντάς» την με το μαχαίρι στη μέση του δρόμου στο Μενίδι.

Ο 50χρονος που αναζητείται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συντρόφου του το πρωί της Πέμπτης (16.05.24) στο Μενίδι, είχε συλληφθεί στις 7 Μαϊου μετά από καταγγελία του θύματος για ενδοοικογενειακή βία.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την επόμενη ημέρα, στις 8 Μαΐου.

Ο 50χρονος παρέμεινε κρατούμενος για ένα βράδυ και την επόμενη ημέρα η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε κανονικά, αλλά η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Μαϊου για κρείσσονες αποδείξεις λόγω απουσίας της παθούσας.

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι ο εισαγγελέας που είχε τη δυνατότητα τον κράτησε μέχρι τη δίκη του, του την επόμενη ημέρα, αλλά από εκεί και πέρα μετά την αναβολή της δίκης κατά άρθρο 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο υποχρεωτικά.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στη νέα γυναικοκτονία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε ότι με το νέο ποινικό κώδικα ο δράστης μπορούσε να κρατηθεί.

«Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώνεται η σοβαρότητα μιας καταγγελίας εφαρμόζονται άλλα πρωτόκολλα. Το κράτος αντιδρά και προστατεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θύματα, η νομοθεσία έχει αλλάξει αλλά υπήρχε η δυνατότητα με βάση το νέο ποινικό κώδικα που ισχύει από την 1η Μαΐου ο δράστης να κρατηθεί. Από εκεί και πέρα γιατί αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος αυτό αδυνατώ να το σχολιάσω. Η εκτελεστική εξουσία έδωσε τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση πάνω σε αποφάσεις δικαστικών λειτουργών», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Οι τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και η δικαστική απόφαση του 2018

Στις 3-4-2013, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στις 18-9-2022, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Υπήρξε δικαστική απόφαση με την οποία ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα.

Στις 7-5-2024, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε ρητή δικάσιμο για αύριο, Παρασκευή (17.05.24) και τον άφησε ελεύθερο. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις