Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μενίδι: Στον ανακριτή ο αστυνομικός και ο συνταξιούχος για το θάνατο 44χρονου Ρομά

Μενίδι: Στον ανακριτή ο αστυνομικός και ο συνταξιούχος για το θάνατο 44χρονου Ρομά

Για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης θα απολογηθεί σήμερα ο 38χρονος αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ένα 44χρονο Ρομά στο Μενίδι ο οποίος επιχείρησε να κλέψει ένα air condition.

Μαζί με τον αστυνομικό θα απολογηθεί και ένας 67χρονος συνταξιούχος ο οποίος διώκεται για συνέργεια στην παραπάνω πράξη. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία την περασμένη Τρίτη για την απολογία τους ενώ αποδοκιμάστηκαν από συγγενείς του θύματος κατά τη μεταγωγής τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων που τους φώναζαν «φονιάδες».

Το θύμα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, επιχείρησε να κλέψει ένα air condition από διαμέρισμα στην περιοχή, όταν η προσπάθεια του έγινε αντιληπτή από έναν αστυνομικό και τον 67χρονο. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο κατηγορούμενοι να αρχίσουν να τον καταδιώκουν και όταν τελικά τον ακινητοποίησαν του κατάφεραν χτυπήματα σε σώμα, κεφάλι και πρόσωπο. Εκείνος καταφέρει να τους ξεφεύγει αλλά λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε νεκρός από κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνταξιούχος προσπάθησε να σταματήσει τον επίδοξο κλέφτη πετώντας μια πέτρα, ενώ ο αστυνομικός εμφανίζεται σε βίντεο να τον χτυπάει στο πρόσωπο και το σώμα. Το θύμα φέρεται να κατέληξε από καρδιακή ανακοπή που υπέστη μετά τον ξυλοδαρμό του, σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής.

Ο 38χρονος αστυνομικός, κατά πληροφορίες, βρισκόταν σε πατρική άδεια καθώς η γυναίκα του γέννησε το δεύτερο παιδί τους ενώ φέρεται το προηγούμενο διάστημα να εργαζόταν στην ασφάλεια σημαίνοντος πολιτικού προσώπου της χώρας, αλλά απομακρύνθηκε καθώς φέρεται να αρνήθηκε να εμβολιαστεί κατά του covid-19.

Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι δεν σχετίζονται με το θάνατο του 44χρονου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις