Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Μέριμνα για την ευζωία των 170 αγωνιστικών ίππων στο Μαρκόπουλο

Μέριμνα για την ευζωία των 170 αγωνιστικών ίππων στο Μαρκόπουλο
Eurokinissi (αρχείο)

Πίσω από τους αριθμούς της οικονομικής ανάλυσης για τη μη βιωσιμότητα της ιπποδρομιακής δραστηριότητας και την ανακοίνωση της εταιρείας Ιπποδρομίες Α.Ε, ο ΟΠΑΠ εστιάζει και στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ευζωία των 170 αλόγων που βρίσκονται στο Μαρκόπουλο.

Προφανώς η Ιπποδρομίες ΑΕ και ο μέτοχός της ο ΟΠΑΠ δεν θα μπορούσαν να είναι αμέτοχοι στο κρίσιμο θέμα της ευζωίας των 170 ίππων που σταβλίζονται στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου. Είναι μία σημαντική προτεραιότητα – σημειώνει ο ΟΠΑΠ – στην όλη διαδικασία που ακολουθεί τις πρόσφατες εξελίξεις που ανακοινώθηκαν για τις ιπποδρομίες.

Η εταιρεία λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα δωρεάν παραμονής των ίππων στους στάβλους για ένα μήνα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα επιδοτήσει μέρος του κόστους μεταφοράς για τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν έως πέντε ίππους, ούτως ώστε τα άλογα να μεταφερθούν σε άλλους ασφαλείς χώρους.

Άλλωστε η Ιπποδρομίες ΑΕ τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του στο θέμα των αλόγων. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, όταν ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά στα Καλύβια, φρόντισε ώστε να φιλοξενηθούν στον ιππόδρομο και τις εγκαταστάσεις του Markopoulo Park, 18 ίπποι της πυρόπληκτης εγκατάστασης ΑΛΕΞΙΠΠΟΣ.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί άλλωστε και στις μεγάλες πυρκαγιές πριν από δύο χρόνια στην Βαρυμπόμπη, όπου μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμό των εργαζομένων της θυγατρικής εταιρείας του ΟΠΑΠ, δεκάδες ίπποι βρέθηκαν να στεγάζονται στις πάντα φιλόξενες εγκαταστάσεις του Markopoulo Park.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις