Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μεσολόγγι: Έρευνες για το όπλο της δολοφονίας του Μπάμπη – Οι πισώπλατοι πυροβολισμοί και τo DNA

Μεσολόγγι: Έρευνες για το όπλο της δολοφονίας του Μπάμπη – Οι πισώπλατοι πυροβολισμοί και τo DNA

Τραγικό ήταν το τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του Μπάμπη από το Μεσολόγγι, καθώς το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (22.01.2024), όταν η Αστυνομία ανακοίνωσε τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονίας

Για τη δολοφονία του Μπάμπη, ο οποίος εξαφανίστηκε από το Μεσολόγγι το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου 2024, κατηγορείται και προφυλακίστηκε ο 50χρονος κρεοπώλης, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε ύστερα από 18 ημέρες, όταν η σορός του 31χρονου εντοπίστηκε από τον Ευάγγελο Αλεξανδρή, επικεφαλής της ομάδας Anubis Cold Case Κ9 team με τον σκύλο ΕΚΟ, σε χωράφι, σε βαλτώδη περιοχή της Ευαγγελίστριας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, ήταν μπρούμυτα, σε προχωρημένη σήψη, και έφερε πυροβολισμούς από σκάγια κυνηγετικού όπλου στην πλάτη και στα πόδια, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πισώπλατο “χτύπημα”.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει, καθώς οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται και επικεντρώνονται πλέον στον εντοπισμό του όπλου της δολοφονίας, το οποίο ο δράστης κάπου θα έχει πετάξει, προκειμένου να κρύψει την εγκληματική του ενέργεια.

Παράλληλα, τα ευρήματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων αναμένεται να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του Μπάμπη. Δείγματα DNA που θα ληφθούν από τα ρούχα και τα νύχια του άτυχου άνδρα, θα δείξουν αν ο 50χρονος κρεοπώλης και ο 31χρονος πάλεψαν.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς. Επίσης, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή, όπου εντοπίστηκε η σορός του.

Τα σενάρια για χρυσοθηρία ή αρχαιοκαπηλία

Τα σενάρια για κυκλώματα χρυσοθηρίας ή αρχαιοκαπηλίας, στα οποία μπορεί να ενέπλεξε τον Μπάμπη ο κρεοπώλης, βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” των αρχών. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το μοιραίο βράδυ, ο 50χρονος άνδρας να τον οδήγησε σε συνάντηση με ομάδα χρυσοθήρων. Εκεί κάτι μπορεί να μην πήγε καλά, είτε να στήθηκε μια παγίδα θανάτου. Φυσικά, μπορεί να υπήρξε και ένα εικονικό ραντεβού, το οποίο μπορεί να είχε “στήσει” ο 50χρονος κρεοπώλης, προκειμένου να οδηγήσει τον Μπάμπη σε ένα απόμερο σημείο και να προχωρήσει στην εγκληματική ενέργεια, για την οποία κατηγορείται.

Όπως αναφέρουν στο newsit.gr κάτοικοι της περιοχής, μόνο τυχαία δεν θα μπορούσαν να είναι κάποια από τα παραπάνω σενάρια. Κι αυτό, γιατί στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου «δραστηριοποιούνται» χρυσοθήρες, ενώ πολλές φορές έχουν συλληφθεί άτομα που συμμετείχαν σε κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις