Πέμπτη, 29 Φεβ.
15oC Αθήνα

Μεσολόγγι: Βρέθηκε φυσίγγι για αγριογούρουνα στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη

Μεσολόγγι: Βρέθηκε φυσίγγι για αγριογούρουνα στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη

Για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη από το Μεσολόγγι μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. 

Όπως είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, το σημείο στην περιοχή της Ευαγγελιστρίας, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (22.01.2024) η σορός του Μπάμπη, θεωρείται ότι είναι και το σημείο της δολοφονίας του, καθώς οι αρχές εντόπισαν ένα φυσίγγιο. 

«Οι αστυνομικοί λένε ότι είχε γύρω στις 10 τρύπες η σορός, που μάλλον δικαιολογούν ότι μπορεί να ήταν μία η βολή από φυσίγγι, που χρησιμοποιείται για αγριογούρουνα», είπε αρχικά.

Και εξήγησε: «Η δολοφονία του Μπάμπη έγινε εκεί, γιατί βρέθηκε η τάπα από το φυσίγγι. Συγκεκριμένα μέσα στο φυσίγγι είναι η τάπα που έχει τις βολίδες. Όταν πυροβολήσει κάποιος, φεύγει η τάπα με τις βολίδες».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Καλλιακμάνης ως προς τον τύπο του όπλου μόνο η καραμπίνα πετάει το φυσίγγι άδειο.

Αναζητούν ίχνη DNA στα ρούχα και τα νύχια του θύματος

Οι ιατροδικαστές θα ψάξουν τα ρούχα του, τα νύχια του, και την περιοχή, ψάχνουν DNA του δράστη ή των δραστών και να δουν αν υπάρχουν ίχνη πάλης, αν και όπως φαίνεται, ό,τι έγινε την μοιραία νύχτα, έγινε ανάμεσα στους δύο άνδρες: τον δολοφόνο και τον Μπάμπη.

Η εξέταση της σορού του 31χρονου θα βοηθήσει επίσης την αστυνομία να ταυτοποιηθεί στη βαλλιστική το όπλο του δράστη, ένα όπλο που οι αρχές αναζητούν στον βάλτο και την λιμνοθάλασσα, καθώς εκτιμούν πως σε αυτή την περιοχή είναι πολύ πιθανό να το πέταξε ο δολοφόνος, μετά το έγκλημα, μαζί με το κινητό του θύματος.

«Πρόκειται για μία άνανδρη επίθεση»

Ο Κώστας Δημόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη, μίλησε στο “Live News” για τις εξελίξεις στην υπόθεση: «Είναι μία μέρα δύσκολη να μιλήσουμε για την ουσία της υπόθεσης όταν η μητέρα και οι αδελφές θρηνούν για ένα νέο άνθρωπο. Αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία είναι θέμα ωρών, να πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για μία άνανδρη επίθεση. Θέλω να πιστεύω πως όταν θα κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση, θα δώσει κάτι παραπάνω στις Αρχές. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τη θέση του. Συνεχίζω να πιστεύω πως υπάρχουν κα άλλα άτομα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις