Δευτέρα, 27 Μαΐ
25oC Αθήνα

Μετά το… πρέσινγκ το ΚΑΣ είπε ναι στο BBC για το Σούνιο!

BBC ΚΑΣ Σούνιο
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Μετά το δεύτερο αίτημα που κατατέθηκε από την εταιρεία, η οποία ζητούσε τον χώρο στο Σούνιο για λιγότερες ώρες την ημέρα, το ΚΑΣ άναψε τελικά το πράσινο φως για τα γυρίσματα!

Το «πράσινο φως» έδωσε σήμερα το ΚΑΣ στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο, στις 12 Απριλίου 2018 (σ.σ. με προετοιμασία στις 11/4) για τη «Μικρή Τυμπανίστρια» του Τζον Λε Καρέ με την… υπογραφή του BBC.

Μια υπόθεση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και… δικαίως. Διότι το όλο εγχείρημα του BBC θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή (σ.σ. και κατ’ επέκταση έσοδα) για την χώρα μας και η πρώτη απόφαση του ΚΑΣ έστελνε αυτή την ευκαιρία… στον κάλαθο των αχρήστων!

Τελικά… ναι στο BBC για το Σούνιο!

Πρόκειται για το δεύτερο αίτημα της εταιρείας «FALIRO HOUSE PRODUCTIONS – Παραγωγές Κινηματογράφου – Τηλεόρασης ΑΕ». Με το οποίο ζητούσε τον χώρο για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στο πλαίσιο τηλεοπτικής σειράς του BBC.

Μια σειρά που θα είναι βασισμένη στο έργο του Τζον Λε Καρέ, σε σκηνοθεσία του διάσημου Παρκ Τσαν Γουκ.

Η άδεια δόθηκε από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι. Και όχι ως τις 7:00 το απόγευμα, όπως ήταν το αρχικό αίτημα το οποίο προκάλεσε το «όχι» του ΚΑΣ, αλλά και την έντονη κριτική εναντίον του Συμβουλίου.

Τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία. Τα δύο μέλη που μειοψήφισαν, τάχθηκαν υπέρ της πρότασης. Αλλά με την προϋπόθεση τα γυρίσματα να γίνουν εκτός ωραρίου λειτουργίας του χώρου.

Το χρονικό της υπόθεσης και το σκεπτικό της απόρριψης από το ΚΑΣ

Το αίτημα για την κινηματογράφηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, είχε εξεταστεί στη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου και αφορούσε στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο στις 12 Απριλίου από τις 7.00 έως τις 19.00.«Θεωρήθηκε από τα μέλη του ΚΑΣ ότι θα προκαλούσε αναστάτωση στην ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία του χώρου κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, που αναμένεται έντονη τουριστική κίνηση» επισημαίνεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Click4more: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Οργή για το ΚΑΣ και το… Σούνιο

Επίσης διευκρινίζει ότι κατά τη συζήτηση του θέματος, «οι εναλλακτικές προτάσεις που αναπτύχθηκαν παρουσία και εκπροσώπου της παραγωγού εταιρείας, δεν ήταν ικανοποιητικές και τα μέλη δεν αποδέχτηκαν την πρόταση ως είχε».

Τι ζήτησε η Κονιόρδου από την εταιρία παραγωγής

Για τον λόγο αυτό, η υπουργός Πολιτισμού, πριν την κοινοποίηση της ως άνω γνωμοδότησης προς την εταιρεία, «προέτρεψε την εταιρεία παραγωγής να καταθέσει νέα πρόταση με μειωμένο αριθμό ωρών για την κινηματογράφηση ή κατανομή των γυρισμάτων σε περισσότερες από μία ημέρες» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και καταλήγει λέγοντας ότι «το ΥΠΠΟΑ θεωρεί σημαντική, στηρίζει την παροχή επενδυτικού κινήτρου (cash rebate) και συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με στόχο την προσέλκυση διεθνών παραγωγών οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.»

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις