Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μεταφέρουν 150 μετανάστες με χειροπέδες σε κέντρο κράτησης

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ MEGA
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ MEGA

Με κλούβες της αστυνομίας οι οποίες μάλιστα μπήκαν μέσα στο καράβι που “έπιασε” στον Πειραιά μεταφέρονται σε κέντρο κράτησης και όχι σε κέντρο φιλοξενίας 150 μετανάστες που χαρακτηρίζονται πλέον παράτυποι και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να μεταφερθούν πίσω στην Τουρκία.

Πρόκειται για 150 μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν που μεταφέρθηκαν από τη Μυτιλήνη με το Blu Star 1 και θα πάρουν το δρόμο για το κέντρο κράτησης της Κορίνθου.
Ένας εξ αυτών μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν αναγκασμένοι να φορούν χειροπέδες. Η πληροφορία αυτή διαψεύδεται από τα αρμόδια υπουργεία που λένε ότι οι παράτυποι μετανάστες ήταν δέσμιοι όσο δεν ήταν σε όχημα ή στο πλοίο, σύμφωνα με τους κανόνες μεταγωγής…
Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μεταγωγή μεγάλης μάλιστα ομάδας μεταναστών από κάποιο ελληνικό νησί οι οποίοι θα μεταφερθούν σε κέντρο κράτησης και όχι φιλοξενίας, ενώ για πρώτη φορά στο πλοίο που τους μετέφερε επιβιβάστηκαν κλούβες της αστυνομίας που τους παρέλαβαν. Ουσιαστικά πρόκειται για μεταγωγή κρατουμένων και όχι μεταφορά μεταναστών και προσφύγων όπως είχαμε συνηθίσει τους προηγούμενους μήνες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε