Τρίτη, 5 Μαρ.
11oC Αθήνα

Μετέωρα: Το πρώτο κυνήγι τρούφας μετά την καραντίνα

Μετέωρα: Το πρώτο κυνήγι τρούφας μετά την καραντίνα

Μετά τη χαλάρωση των μέτρων, καιρός για… κυνήγι τρούφας! Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών μετά το άνοιγμα των μουσείων την περασμένη εβδομάδα, ξεκινά τη διοργάνωση κυνηγιού τρούφας, με το πρώτο να πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή 23 Μαΐου.

Ο τρουφοκυνηγός με τα εκπαιδευμένα σκυλιά του σας περιμένει στα δάση των Μετεώρων, για να αναζητήσετε μαζί τον πολύτιμο αυτό καρπό της φύσης, που «κρύβεται» μέσα στο έδαφος και τον ανακαλύπτουν τα σκυλιά.

Δε θα σας περιμένει όμως μόνο ο τρουφοκυνηγός. Μαζί του θα βρίσκεται και ένας εξαιρετικός σεφ, ο οποίος θα σας ετοιμάσει μία μοναδική τρουφομακαρονάδα αξιοποιώντας τις τρούφες που θα έχουν μόλις συλλεγεί. Από την παραγωγή στην κατανάλωση δηλαδή!

Μέχρι να ετοιμαστεί η μακαρονάδα, θα γευτείτε μανιταρομεζέδες του Μουσείου συνοδευμένους από ένα τοπικό κρασί.

Τελειώνοντας το φαγοπότι στο δάσος, οι υπεύθυνοι του Μουσείου θα σας οδηγήσουν σ’ αυτό. Θα σας ξεναγήσουν, θα σας γνωρίσουν με τα κορυφαία εδώδιμα και θεραπευτικά μανιτάρια που παρουσιάζονται στην καινούρια του πτέρυγα, ενώ θα μπορείτε να προμηθευτείτε και προϊόντα μανιταριών και τρούφας, από εβδομήντα διαφορετικά είδη που το Μουσείο έχει δημιουργήσει.

Μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία που αξίζει να την απολαύσετε.

Πληροφορίες στο τηλ. 2432024959 ή στο e-mail info@meteoramuseum.gr.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις