Site icon NewsIT
07:35 Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μέτρα 3 δισ. ευρώ άμεσα – Έρχονται φόροι και περικοπές

Η λίστα της κυβέρνησης για τα επόμενα δύο χρόνια περιλαμβάνει μέτρα που ξεπερνούν τα 14 δισ. ευρώ όμως οι δανειστές ζητούν αυτή η λίστα να μεγαλώσει κι άλλο και έτσι το Μαξίμου επιχειρεί μέσα στις τρεις επόμενες ημέρες ως τη Ρίγα και τις διαπραγματεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο να βρει άλλα τρία δισ. ευρώ όπως απαιτούν οι Θεσμοί.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο λογαριασμός είναι πολύ δύσκολο να βγει. Ήδη οι αυξήσεις που έρχονται μέσω του ΦΠΑ θα αποφέρουν στα δημόσια Ταμεία περίπου 1 με 1,2 δισ. επιπλέον φόρους ωστόσο λείπουν μέτρα ύψους τουλάχιστον 1,8 δισ. που πρέπει να κλείσουν μέσα σε 72 ώρες ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να μπορέσει να έχει ακόμη ένα διαπραγματευτικό χαρτί στη μάχη για να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση.

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή ξεσκονίζονται ένας, ένας οι χιλιάδες κωδικοί των εξόδων του κράτους έτσι ώστε να υπάρξει περιορισμός των δαπανών.

Είναι ωστόσο μάλλον αβέβαιο το αποτέλεσμα και έτσι αναζητείται λύση μέσω αύξησης της φορολόγησης.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι έχουν ήδη φτάσει τόσο στην κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ για τα νησιά, αλλά και στην αύξηση της έκτακτης εισφοράς.

Σε ότι αφορά στην αύξηση της έκτακτης εισφοράς, στην επάνοδό της δηλαδή στο 100% όπως ίσχυε τον περασμένο χρόνο, φαίνεται πως τελικά θα την πληρώσουν άτομα με εισοδήματα από 25.000 έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους.

Ποια μπορεί να είναι τα επιπλέον μέτρα τα οποία μπορεί να πάρει τα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση ώστε να καλύψει την απαίτηση των δανειστών για τα επιπλέον 3 δισ. ευρώ παραμένει άγνωστο, είναι ωστόσο δεδομένο πως τα μέτρα αυτά δεν μπορεί να είναι πρόσκαιρα και εισπρακτικού χαρακτήρα όπως περαίωση ή ρύθμιση για οφειλές αλλά μόνιμου εισπρακτικού χαρακτήρα όπως απαιτούν οι δανειστές.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version