Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Eurokinissi

Οι ενέργειες από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα μέτρα για την ανακούφιση των πυροπαθών στην Αττική γνωστοποιήθηκαν το μεσημέρι μετά από σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Πάνος Καμμένος, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς, ανακοινώθηκαν τα παρακάτω για την όσο το δυνατόν ανακούφιση των ανθρώπων που επέζησαν από την φονική φωτιά της Δευτέρας (23.7.2018):

-Εγκατάσταση ενός κινητού μαγειρείου στην περιοχή ανάμεσα στο Μάτι και την Ραφήνα, δυνατότητας παρασκευής 300 μερίδων φαγητού, το μεσημέρι και το βράδυ

-Διάθεση ηλεκτρογεννήτριας μεγάλης ισχύος από το Μηχανικό Σώμα

-Δημιουργία στην περιοχή ενός κέντρου επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων

-Μικτές περίπολοι μαζί με την Αστυνομία στις πληγείσες περιοχές

-Διάθεση στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής εξειδικευμένου προσωπικού του Μηχανικού για αποκατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και για να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης

-Εργασίες αποκατάστασης του αθλητικού κέντρου του Νέου Βουτζά από το Μηχανικό

-Σε ετοιμότητα τα στρατιωτικά εργοστάσια, για να παρέχουν αργότερα και όταν θα αρχίσει η ανακατασκευή των σπιτιών, χρώματα και άλλα υλικά τα οποία μπορεί να χρειαστούν

-Τα στρατιωτικά νοσοκομεία παραμένουν στη διάθεση των πληγέντων.

Eurokinissi

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την αυτοθυσία τους

Ο κ. Καμμένος συνεχάρη όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό που έχουν δείξει τις τελευταίες μέρες στις περιοχές των καταστρεπτικών πυρκαγιών. Ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, τόνισε πως στα σημεία αυτά γίνονται περιπολίες σε 24ωρη βάση. Επιπρόσθετα, όπως τόνισε ο υπαρχηγός, υπάρχουν και αρκετές περίπολοι που επιχειρούν σε άλλες περιοχές υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σχετικά με την βοήθεια που έχουν προσφέρει γειτονικές χώρες έχουν καταφτάσει 2 αεροσκάφη CL-215 από την Ιταλία και ένα C-27 από την Ρουμανία και 55 πυροσβέστες από την Κύπρο.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, τόνισε πως ο Στρατός Ξηράς έχει διαθέσει ελικόπτερα Σινούκ, που έχουν κάνει 213 ρίψεις και έχουν συμπληρώσει 43 ώρες πτήσεις.  Από πλευράς Ειδικών Δυνάμεων, συμμετείχαν 42 λέμβοι και 180 καταδρομείς που αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Ραφήνας. Τα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, είναι στην διάθεση των κατοίκων της περιοχής με τον αρχηγό να τονίζει πως κατά την διάρκεια των καταστροφών έδωσε διαταγή για το γκρέμισμα του φράχτη και έτσι μπόρεσαν περίπου 20 εγκλωβισμένοι να σωθούν.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ενημέρωσε πως η φρεγάτα «ΕΛΛΗ», που βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ανδρέα, θα αντικατασταθεί από την φρεγάτα «Θεμιστοκλής» και θα συνεχίσει τις προσπάθειες ανεύρεσης αγνοούμενων.

Τέλος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, είπε πως τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν συμπληρώσει από τη Δευτέρα και μέχρι σήμερα, 160 ώρες πτήσεις.

Τέλος, αναφορικά με τις ανάγκες για αίμα ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε: “Ήταν πραγματικά συγκλονιστική η προσέλευση των πολιτών χθες στα κέντρα αιμοδοσίας και έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες που υπήρχαν μέχρι σήμερα και μέχρι τώρα απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να γίνει διάθεση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, που και γι’ αυτό ήμασταν έτοιμοι”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις