Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

«Μη με ψάξεις στο Μπουένος Άιρες»: Το νέο μυθιστόρημα του στιχουργού και συγγραφέα Γιώργου Κλεφτογιώργου

«Μη με ψάξεις στο Μπουένος Άιρες»: Το νέο μυθιστόρημα του στιχουργού και συγγραφέα Γιώργου Κλεφτογιώργου

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου του μυθιστορήματος: «Κράτησε κανένας για ταξί;», το οποίο είχαμε χαρακτηρίσει λογοτεχνικό διαμάντι, ο γνωστός στιχουργός και συγγραφέας Γιώργος Κλεφτογιώργος μας χαρίζει μια ακόμα ευτυχισμένη λογοτεχνική στιγμή με το νέο του μυθιστόρημα: «Μη με ψάξεις στο Μπουένος Άιρες». Και τα δύο από τις εκδόσεις Καστανιώτης.

Μια κοινωνική και ερωτική ιστορία που ξετυλίγεται ανάμεσα στην Αθήνα και στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, δυο πόλεις που ένωσε η οικονομική κρίση, αλλά για τον ήρωα του βιβλίου δυο πόλεις που τις ενώνει ένας μεγάλος έρωτας που μηδενίζει τις αποστάσεις και τον χρόνο. Ένα ταξίδι στις φλόγες και στα πάθη της Λατινικής Αμερικής. Σπάνιας ομορφιάς αναφορές στο ερωτικό συναίσθημα, αστείρευτο χιούμορ, γοητευτικές και μαγικές περιπλανήσεις στα στέκια του Μπουένος Άιρες, μεγάλες συγκινήσεις, αλλά και κωμικές καταστάσεις, πρόσωπα που παραπέμπουν σε ήρωες του μαγικού ρεαλισμού ή εμπλέκονται σε ενδιαφέρουσες σουρεαλιστικές ιστορίες, απροσδόκητες εξελίξεις και ανατροπές κάνουν τις 270 σελίδες του βιβλίου να τρέχουν με ασταμάτητο ρυθμό, συνθέτοντας τη γνώριμη πλέον απολαυστική γραφή του συγγραφέα. 

Ο Γιώργος Κλεφτογιώργος γεννήθηκε στην Αμφιλοχία και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τη στιχουργική διανύοντας σημαντική διαδρομή στην ελληνική δισκογραφία, με περισσότερα από τριακόσια τραγούδια. Συνεργάστηκε με κορυφαίους τραγουδιστές, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Ελένη Βιτάλη, η Γλυκερία, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Μανώλης Λιδάκης, η Λίτσα Διαμάντη, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Μελίνα Κανά, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Πασχάλης Τερζής, η Χριστίνα Μαραγκόζη κ.ά., και επίσης, με κορυφαίους συνθέτες όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Σοφία Βόσσου, ο Αντώνης Βαρδής, ο Νίκος Κυπουργός, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Διονύσης Τσακνής, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Μιχάλης Τερζής, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Χρυσόστομος Καραντωνίου κ.ά. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη γράφοντας στίχους για την ταινία «Όλα είναι δρόμος»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις