Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μία απίστευτη εμπειρία: Ο διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου (βίντεο)

Μία απίστευτη εμπειρία: Ο διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου (βίντεο)

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο, ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχτεί σε αυτόν ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Έχει μήκος 6 περίπου χιλιόμετρα και το πιο στενό σημείο είναι εκεί όπου έχει κατασκευαστεί η διώρυγα της Κορίνθου (1880-1893). 

Από το 1893 στον πλάτους 6,3 χιλιομέτρων ισθμό έχει διανοιχτεί η Διώρυγα της Κορίνθου, που στην πράξη καθιστά την Πελοπόννησο νησί. 

Από την αρχή του διάπλου σε πιάνει ένα δέος και όσο εισχωρείς εντός της διώρυγας και τα τοιχώματα υψώνονται όλο και ψηλότερα τόσο νιώθεις πολύ πολύ μικρός. Τα χρώματα που θα δεις εντός της διώρυγας ίσως και να μην τα έχεις οχι απλά ξαναδεί αλλά ούτε καν να τα έχεις φανταστεί. Κάθε στρώμα της σκαμένης γης έχει τον δικό του μοναδικό χρωματισμό. 

Από τα κορυφαία που θα δεις είναι οι αυτοκινητόδρομοι που περνούν από επάνω σου αλλά εσύ δεν είχες φανταστεί ποτέ ότι η εικόνα τους είναι τέτοια από κάτω όταν διασχίζεις άπειρες φορές την διώρυγα με το αυτοκίνητο σου.

Τα νερά εντός της διώρυγα είναι πεντακάθαρα και πραγματικά εντός της διώρυγας δημιουργείτε ένα μοναδικό γαλάζιο τόξο με όλες τις πιθανές αλλά και απίθανες αποχρώσεις του μπλε. 

Η όλη διαδικασία του διάπλου του Ισθμού και επιστροφή στα Ίσθμια διαρκεί περίπου 1 ώρα αλλά τι σημασία έχει αυτό μιας και ο χρόνος κυριολεκτικά παύει να μετράει εντός του καναλιού. 

H ομάδα Up Stories για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί και σας προσφέρει την πιο ρεαλιστική εμπειρία του διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου. Μια εμπειρία που έστω και μέσα από την οθόνη σας πρέπει να τη ζήσετε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις